Salade
Pastasalade met waterkers-amandelpesto
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 50 g blanke amandelen
- • 40 g waterkers
- • Een flinke hand verse basilicumblaadjes
- • 1 kleine teen knoflook
- • 3 el fijngeraspte Parmezaanse kaas
- • Extra vierge olijfolie
- • 1 citroen, gehalveerd
- • 1 kleine venkelknol
- • 400 g kerstomaatjes
- • 350 g spelt spiralenpasta van Luna e Terra
- • Handje zoute amandelen of zwarte olijven voor de garnering
- • Basilicumblaadjes en takjes waterkers voor de garnering
BEreidings wijze
- Maak eerst de pesto. Maal in de keukenmachine blanke amandelen, waterkers, basilicum, knoflook, kaas en 5-6 eetlepels olijfolie tot een smeuïge pesto. Breng op smaak met zout, peper en een flinke kneep citroensap.
- Snijd de venkelknol doormidden. Snijd er met een mesje de harde kern uit. Schaaf de venkel met behulp van een groenteschaaf in dunne plakjes. Pers 1 helft van de citroen uit. Meng de venkel in een kom met het citroensap en wat zout. Halveer de tomaatjes.
- Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de pasta af en spoel onder koud stromend water.
- Meng de pasta met pesto, venkel en tomaatjes. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met nog wat olijfolie en citroensap. Garneer met basilicumblaadjes, takjes waterkers, zoute amandelen of zwarte olijven.
Boodschappen lijst
- Basilicum
2,59 70 Gram
Uit assortiment
- Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Cherry trostomaten
2,29 250 Gram
removeadd product to cart - Volkoren spelt spiralen
3,79 500 Gram
removeadd product to cart - Waterkers
2,29 100 Gram
removeadd product to cart - Pitloze zwarte olijven
5,39 180 GRAM
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!