Pastasalade met bonen en rozijnen
Pastasalade met bonen en rozijnen

Salade

Pastasalade met bonen en rozijnen

  • Salade
  • 4 personen
  • 444 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 el witte wijnazijn
1 el rijststroop
100 ml groentebouillon
1 el olijfolie
2 el rozijnen
400 g witte bonen of boterbonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
1 rode ui, in halve ringen
½ rode peper, zaadlijst verwijderd, in dunne ringetjes
Flinke handvol peterselie (ca. 50 g), fijngesneden
300 g pasta, bijvoorbeeld orecchiette
Zout en peper

BEreidings wijze

  1. Meng voor de dressing azijn, rijststroop een bouillon in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de stroop gesmolten is. Giet in een grote kom.
  2. Roer er de olie, rozijnen, witte/boterbonen, sperziebonen, ui, rode peper en peterselie door en laat 30 minuten marineren.
  3. Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel kort koud af en laat uitlekken.
  4. Meng de pasta door het bogenmengsel, bestrooi met zout en peper en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente