Salade
Pastasalade met bonen en rozijnen
- • Salade
- • 4 personen
- • 444 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 el witte wijnazijn
- • 1 el rijststroop
- • 100 ml groentebouillon
- • 1 el olijfolie
- • 2 el rozijnen
- • 400 g witte bonen of boterbonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 200 g sperziebonen, beetgaar gekookt
- • 1 rode ui, in halve ringen
- • ½ rode peper, zaadlijst verwijderd, in dunne ringetjes
- • Flinke handvol peterselie (ca. 50 g), fijngesneden
- • 300 g pasta, bijvoorbeeld orecchiette
- • Zout en peper
BEreidings wijze
- Meng voor de dressing azijn, rijststroop een bouillon in een pannetje en verwarm op laag vuur tot de stroop gesmolten is. Giet in een grote kom.
- Roer er de olie, rozijnen, witte/boterbonen, sperziebonen, ui, rode peper en peterselie door en laat 30 minuten marineren.
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, spoel kort koud af en laat uitlekken.
- Meng de pasta door het bogenmengsel, bestrooi met zout en peper en serveer.
Boodschappen lijst
- Platte peterselie in schaaltje
1,59 15 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
3,79 250 ml
removeadd product to cart - Rijststroop
3,19 350 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,39 6 stuk
removeadd product to cart - Milde olijfolie
10,95 1 Liter
removeadd product to cart - Californië rozijnen
2,89 250 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen fijn gebroken
1,19 340 Gram
removeadd product to cart - Witte bonen
1,59 360 Gram
removeadd product to cart - Fusilli
2,09 500 GRAM
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!