Soep
Paprikasoep
- • Soep
- • 2 personen
- • 324 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 1 eetl zonnebloem- of olijfolie
- • 1 ui, gesnipperd
- • 2 tenen knoflook, geperst
- • 2 stuks paprika, grof gesneden
- • 2 stuks tomaat, grof gesneden
- • 1½ theel paprikapoeder
- • 500 ml water
- • ½ groentebouillonblokje
- • 75 g kruidenroomkaas of een vegan alternatief
- • zout & peper
- • 75 g gerookte forel (zie tip voor vegan alternatief)
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, tomaat en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Blus af met het water en voeg het bouillonblokje toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken.
- Haal de pan van het vuur, voeg de kruidenroomkaas toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de soep over twee kommen en garneer met gerookte forel.
Boodschappen lijst
- Extra vierge olijfolie Spaans
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,99 3 stuks
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Paprikapoeder
3,99 40 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Verse roomkaas kruiden
3,29 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025! Een lekker vegan alternatief voor de forel is gerookte wortel. Meng gelijke delen (ca. 1 eetlepel) sojasaus, citroensap, olie en ahornsiroop met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en zout en peper. Schep er kort gekookte, nog warme wortellinten door en laat minstens 30 minuten (liefst langer of een nacht) marineren.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!