Paprikasoep
Paprikasoep

Soep

Paprikasoep

  • Soep
  • 2 personen
  • 324 kcal / portie

Ingrediënten lijst

1 eetl zonnebloem- of olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 tenen knoflook, geperst
2 stuks paprika, grof gesneden
2 stuks tomaat, grof gesneden
1½ theel paprikapoeder
500 ml water
½ groentebouillonblokje
75 g kruidenroomkaas of een vegan alternatief
zout & peper
75 g gerookte forel (zie tip voor vegan alternatief)

BEreidings wijze

  1. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de ui en knoflook ca. 2 minuten. Voeg de paprika, tomaat en paprikapoeder toe en bak 2 minuten mee. Blus af met het water en voeg het bouillonblokje toe. Laat de soep 10 minuten doorkoken.
  2. Haal de pan van het vuur, voeg de kruidenroomkaas toe en pureer de soep glad met een staafmixer. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Verdeel de soep over twee kommen en garneer met gerookte forel.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025! Een lekker vegan alternatief voor de forel is gerookte wortel. Meng gelijke delen (ca. 1 eetlepel) sojasaus, citroensap, olie en ahornsiroop met 1 theelepel gerookte paprikapoeder en zout en peper. Schep er kort gekookte, nog warme wortellinten door en laat minstens 30 minuten (liefst langer of een nacht) marineren.