Sauzen & dressings
Paprikaketchup
- • Sauzen & dressings
- • 8 personen
- • 45 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 3 gegrilde rode paprika's, in stukken
- • 2 tomaten, in stukken
- • 1 grote rode paprika, in stukken
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 1 stengel bleekselderij, in boogjes
- • 1 teentje knoflook, gesnipperd
- • ½ rode peper, zaadlijsten eruit en kleingesneden
- • 2 kruidnagels
- • Stukje verse gember, geraspt
- • 25 ml witte wijnazijn
- • 1 el olie
- • 1 tl mosterd
- • 1 tl oregano
- • Snufje kaneel
BEreidings wijze
- Fruit de gesnipperde ui, knoflook en de bleekselderij in de olie.
- Doe de paprika's ca. 1½ uur in de oven op 150 graden met scheutje olijfolie, daarna het velletje eraf halen. Of neem gegrilde paprika’s uit een pot.
- Voeg de rest van de ingrediënten toe en laat ca. 1 uur sudderen. Roer af en toe door. Voeg een beetje water toe als het dreigt aan te branden.
- Laat afkoelen en pureer daarna met de staafmixer tot een egale massa. Bewaar de ketchup in een gesteriliseerde fles of pot.
Boodschappen lijst
- Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Fijne mosterd
2,49 170 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Bleekselderij
2,59 1 stuks
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Milde olijfolie
14,99 1 Liter
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Romatomaten
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kruidnagel
5,99 45 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Als je paprika's uit een potje gebruikt, wordt de saus wat zuurder. Voor het beste resultaat rooster je zelf de paprika! In kant-en-klare ketchup zit vrijwel altijd suiker of agavesiroop. Deze paprikaketchup is wat rinser, omdat er geen suiker inzit. Vinden jij of je kinderen dit niet lekker, voeg dan wat honing of kokosbloesemsuiker toe.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!