Pannacotta met peer en basilicumsiroop
Pannacotta met peer en basilicumsiroop

Dessert

Pannacotta met peer en basilicumsiroop

  • Dessert
  • 4 personen
  • 390 kcal / portie

Ingrediënten lijst

PANNACOTTA:
300 ml slagroom
2 peren, geschild en in blokjes
3 el ahornsiroop of honing
2 el citroensap
1 vanillestokje, in lengte doorgesneden en merg uitgeschraapt
3 g agar-agar
50 ml water
BASILICUMSIROOP:
Handvol basilicumblaadjes, 4 achterhouden voor garnering
2 el honing
50 ml water

BEreidings wijze

  1. Leg de blokjes peer in een steelpannetje en voeg het citroensap en 50 ml water toe. Roer er een mespuntje van de agar-agar door en breng aan de kook. Laat 2 minuten op laag vuur doorkoken. Haal daarna van het vuur. Verdeel de peren over 4 kopjes, glazen of vormpjes.
  2. Schenk de slagroom en de ahornsiroop/honing in een ander pannetje. Voeg het vanillemerg en het stokje toe. Breng langzaam aan de kook. Zet dan het vuur uit en laat minimaal een half uur staan zodat de smaken goed kunnen intrekken. Verwijder daarna het vanillestokje.
  3. Breng de slagroom opnieuw aan de kook. Roer de rest van de agar-agar erdoor en laat 2 minuten op laag vuur doorkoken. Haal van het vuur en laat afkoelen tot het lauw is.
  4. Verdeel de lauwe slagroom over de peren in de kopjes. Zet minimaal 2 uur in de koelkast om op te stijven.
  5. Maak intussen de basilicumsiroop. Dompel de blaadjes basilicum onder in kokend water en spoel ze daarna meteen af met koud water. Pureer ze in een staafmixerbeker, samen met het water en de honing, tot pulp. Giet het mengsel door een koffiefilter of een stukje gaasdoek, zodat een heldere, groene siroop overblijft. Proef of het zoet genoeg is, en voeg anders nog wat ahornsiroop of honing toe.
  6. Druppel een beetje basilicumsiroop rondom de randen van 4 bordjes. Stort de pannacotta’s in het midden (even de vormpjes in een bakje warm water houden en ze glijden er zo uit). Garneer met topjes basilicum en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst