Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins
Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins

Dessert

Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins

  • Dessert
  • 4 personen
  • 685 kcal / portie

Ingrediënten lijst

gelatine 3½ blaadje
slagroom 400 ml
volle melk 100 ml
suiker 50 g
vanille-extract 1 tl
zout mespunt (⅛ tl)
Mango-coulis:
suiker 50 g
water 50 ml
mangoblokjes (diepvries) 250 g, ontdooid
limoen sap van ½
Belgian Thins quinoa-goji-amandel (chocolade-schotjes),1 zak

BEreidings wijze

  1. Week de gelatine in koud water.
  2. Breng voor de panna cotta de slagroom met de melk, 50 g suiker, het vanille-extract en heel klein beetje zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
  3. Roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze volledig opgelost is. Laat het mengsel afkoelen tot bijna op kamertemperatuur en roer dan nog eens goed door. Verdeel over glaasjes en laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
  4. Bereid voor de coulis een siroop door het water met de suiker aan de kook te brengen. Pureer de mango met de siroop en het limoensap in een blender. Giet door een zeef en bewaar koud.
  5. Serveren: bedek de panna cotta’s met een laagje mangocoulis. Garneer met de Belgian Thins.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd:15 minuten + 4 uur wachttijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest