Dessert
Panna cotta met mango-coulis en Belgian thins
- • Dessert
- • 4 personen
- • 685 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • gelatine 3½ blaadje
- • slagroom 400 ml
- • volle melk 100 ml
- • suiker 50 g
- • vanille-extract 1 tl
- • zout mespunt (⅛ tl)
- • Mango-coulis:
- • suiker 50 g
- • water 50 ml
- • mangoblokjes (diepvries) 250 g, ontdooid
- • limoen sap van ½
- • Belgian Thins quinoa-goji-amandel (chocolade-schotjes),1 zak
BEreidings wijze
- Week de gelatine in koud water.
- Breng voor de panna cotta de slagroom met de melk, 50 g suiker, het vanille-extract en heel klein beetje zout aan de kook. Haal de pan van het vuur en laat even afkoelen.
- Roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze volledig opgelost is. Laat het mengsel afkoelen tot bijna op kamertemperatuur en roer dan nog eens goed door. Verdeel over glaasjes en laat ca. 4 uur opstijven in de koelkast.
- Bereid voor de coulis een siroop door het water met de suiker aan de kook te brengen. Pureer de mango met de siroop en het limoensap in een blender. Giet door een zeef en bewaar koud.
- Serveren: bedek de panna cotta’s met een laagje mangocoulis. Garneer met de Belgian Thins.
Boodschappen lijst
- Volle melk
1,59 1 Liter
removeadd product to cart - Zeezout fijn in zak
2,69 500 Gram
removeadd product to cart - Gelatine
1,99 12 stuk
removeadd product to cart - Chocoladethins quinoa goji
4,49 120 Gram
removeadd product to cart - Rietsuiker Fairtade
5,59 1 kg
removeadd product to cart - Vanille extract
14,19 40 Ml
removeadd product to cart - Slagroom
3,19 250 ML
removeadd product to cart - Mango
2,29 1 stuk
removeadd product to cart - Limoenen
1,89 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd:15 minuten + 4 uur wachttijd Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Feest
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!