Bijgerecht
Panbrood met havergrutten, olijven en rozemarijn
- • Bijgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g speltbloem
- • 145 g boekweitmeel
- • 50 g havergrutten
- • 70 g olijven
- • 30 g zongedroogde tomaten, in kleine stukjes
- • 7 g gist
- • 2 el olijfolie
- • 1 tl zout
BEreidings wijze
- Doe de speltbloem, boekweitmeel, havergrutten, zout, gist, olijfolie en 300 ml water in een kom en roer met een houten lepel alles goed door elkaar (het deeg moet licht plakkerig aanvoelen).
- Voeg nu de olijven en zongedroogde tomaten toe en bedek de kom met plasticfolie of een vochtige theedoek. Laat minimaal 6 uur tot maximaal 15 uur staan.
- Maak met bebloemde handen een bal van het deeg en leg deze in een met olie ingevette braadpan. Doe de deksel erop en laat het nog 30 minuten rusten op een warme plek.
- Zet de pan daarna in een voorverwarmde oven en bak het circa 40 minuten op 200°C met de deksel op de pan.
Boodschappen lijst
- Speltbloem
3,79 1 kg
removeadd product to cart - Havergrutten
3,19 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
9,99 500 Ml
removeadd product to cart - Boekweitmeel
4,59 350 Gram
removeadd product to cart - Zongedroogde tomaatjes in olie
4,29 190 Gram
removeadd product to cart - Gedroogde gist
1,19 7 Gram
removeadd product to cart - Zwarte kalamata olijven
2,89 125 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!