Hoofdgerecht
Paella van havergrutten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 900 ml bouillon (vis of kip)
- • 250 g havergrutten
- • 200 g bevroren erwten
- • 200 g roze garnalen
- • 100 g chorizo, gesneden
- • 1 citroen
- • 1 kleine prei
- • 1 kleine ui
- • 1 tl kurkuma
- • Scheut olijfolie
- • Optioneel: bosui
BEreidings wijze
- Snijd de prei in halve ringen en snipper de ui fijn.
- Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ui en prei op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
- Voeg de chorizo toe en bak deze totdat de oliën uit de worst vrijkomen.
- Voeg de kurkuma en havergrutten toe en zorg dat deze gecoat zijn door de oliën en bak ze ongeveer 5 minuutjes aan.
- Voeg dan de bouillon toe en laat deze ongeveer 25 minuten doorkoken. LET OP: roer wel af en toe door!
- Voeg hierna de erwten toen en kook deze 5 minuten mee.
- Als laatste voeg je de garnalen toe en deze kook je nog mee totdat ze gaar zijn.
- Voeg sap van een halve citroen toe en roer alles nog goed door.
- Garneer eventueel met bosuitjes en extra partjes citroen.
Boodschappen lijst
- Chorizo
3,29 100 Gram
removeadd product to cart - Doperwten
2,99 680 Gram
removeadd product to cart - Garnalen
6,99 100 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
8,89 500 Ml
removeadd product to cart - Prei
2,19 2 stuks
removeadd product to cart - Uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Havergrutten
3,09 500 Gram
removeadd product to cart - Kippenbouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Meesters van de Halm.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!