Paella van havergrutten
Paella van havergrutten

Hoofdgerecht

Paella van havergrutten

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

Scheut olijfolie
1 kleine prei
1 kleine ui
1 citroen
100 g chorizo (gesneden)
1 tl kurkuma
250 g havergrutten
900 ml vis of kip bouillon
200 g bevroren erwten
200 g roze garnalen
(optioneel ter garneren: bosui)

BEreidings wijze

  1. Snijd de prei in halve ringen en snipper de ui fijn.
  2. Verhit de olijfolie in een wok of grote koekenpan en bak de ui en prei op laag vuur in vijf minuutjes zacht.
  3. Voeg de chorizo toe en bak deze totdat de oliën uit de worst vrijkomen.
  4. Voeg de kurkuma en havergrutten toe en zorg dat deze gecoat zijn door de oliën en bak ze ongeveer 5 minuutjes aan.
  5. Voeg dan de bouillon toe en laat deze ongeveer 25 minuten doorkoken. LET OP: roer wel af en toe door!
  6. Voeg hierna de erwten toen en kook deze 5 minuten mee.
  7. Als laatste voeg je de garnalen toe en deze kook je nog mee totdat ze gaar zijn.
  8. Voeg sap van een halve citroen toe en roer alles nog goed door.
  9. Garneer eventueel met bosuitjes en extra partjes citroen.

Boodschappen lijst

  • product
    Doperwten

    2,49 680 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Garnalen

    5,99 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Milde olijfolie

    5,99 500 Ml

    remove
    add product to cart
  • product
    Prei

    2,19 2 stuk

    remove
    add product to cart
  • product
    Uien

    1,99 1 kg

    remove
    add product to cart
  • product
    Citroenen

    1,79 300 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Chorizo

    2,69 90 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Kurkuma

    1,99 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Havergrutten

    2,99 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    remove
    add product to cart

Tips

Bron: Meesters van de Halm