Hoofdgerecht
Paddenstoelen burger met amandelen en tijm
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 199 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • olie om in te bakken
- • 500 g gemengde paddenstoelen of portobello's, in stukjes
- • 2 sjalotten, gesnipperd
- • 1 teen knoflook, fijngesnipperd
- • 1 el verse tijmblaadjes
- • 75 g amandelen
- • 2 el arrowroot
- • zout en peper
- • optioneel: salade, voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de paddenstoelen en de sjalotten ca. 4 minuten tot al het vocht verdampt is. Voeg de knoflook en tijm toe en bak nog 1 minuut. Haal alles uit de pan en laat afkoelen.
- Hak de amandelen fijn in de keukenmachine. Voeg het paddenstoelenmengsel en de arrowroot toe en hak even mee. Breng op smaak met zout en peper en vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit een scheutje olie in de koekenpan en bak de paddenstoelenburgers aan weerszijden in ca. 4 minuten per kant mooi bruin. Serveer ze met salade.
Boodschappen lijst
- Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Arrowroot
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Bruine amandelen
5,19 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Portobello
2,59 150 Gram
removeadd product to cart - Sjalotten
1,99 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!