Hoofdgerecht
Paddenstoelen bourguignon
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 510 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g kastanjechampignons, in partjes
- • 300 g oesterzwammen, in repen gescheurd
- • 300 g winterpeen, in kleine stukjes
- • 300 ml rode wijn
- • 180 g vegan baconreepjes
- • 8 aardappelen
- • 3 tenen knoflook, geperst
- • 3 laurierblaadjes
- • 2 groentebouillonblokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 5 el bloem
- • 4 el tomatenpuree
- • 3 el zonnebloemolie
- • 2 el verse tijm + extra voor erover
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de zonnebloemolie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook en tijm ca. 3 minuten. Voeg de peen eraan toe en bak 5 minuten mee. Doe daarna beide soorten paddenstoelen erbij en zout en peper, en bak voor ca. 5 minuten. Voeg daarna de bloem en de tomatenpuree toe en bak voor 2 minuten mee.
- Blus af met de rode wijn en 500ml warm water. Roer goed door en voeg de bouillonblokjes en laurierblaadjes toe. Laat op middelhoog vuur ca. 25 minuten rustig doorkoken met deksel op de pan.
- Kook intussen de aardappelen heel (met schil en al) in gezouten water gaar (ca. 25 minuten). Bereid tevens de vegan baconreepjes zoals op de verpakking staat vermeld. Voeg de reepjes toe aan de stoof.
- Serveer de vegan bourguignon met de gekookte aardappelen en garneer met tijm.
Boodschappen lijst
- Kastanjechampignons
2,59 250 Gram
removeadd product to cart - Oesterzwammen
3,29 150 Gram
removeadd product to cart - Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Nero d'Avola
8,99 75 cl
removeadd product to cart - Vegan baconreepjes
3,29 180 Gram
removeadd product to cart - Vastkokende aardappelen
6,99 2 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Laurierblaadjes
3,29 4 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,19 1 kg
removeadd product to cart - Tomatenpuree
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Tijm
1,99 15 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!