Overnight oats met Griekse yoghurt en peer
Overnight oats met Griekse yoghurt en peer

Ontbijt

Overnight oats met Griekse yoghurt en peer

  • Ontbijt
  • 2 personen
  • 307 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 ml yoghurt Griekse stijl + 2 el
200 ml melk
100 g havermout
1 peer, in blokjes
½ citroen, de rasp
1 el zonnebloempitten
½ el boter
1 volle tl five spices kruidenmix
¼ tl zout
¼ tl kaneel
Optioneel: 1 el chiazaad

BEreidings wijze

  1. Avond van tevoren: meng de havermout met de 200ml yoghurt, de melk, 5 specerijen-poeder, (eventueel) het chiazaad en zout. Zet ca. 8 uur of de hele nacht afgedekt in de koelkast.
  2. Verdeel de overnight oats over 2 of 3 kommen en laat even op kamertemperatuur staan zodat de ergste kou eraf gaat.
  3. Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes peer met de kaneel een paar minuten (niet te lang, de peer moet beetgaar blijven.
  4. Serveer de overnight oats met de stukjes peer en garneer met zonnebloempitten, 5 specerijen-poeder en citroenrasp.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.