Ontbijt
Overnight oats met Griekse yoghurt en peer
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 307 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml yoghurt Griekse stijl + 2 el
- • 200 ml melk
- • 100 g havermout
- • 1 peer, in blokjes
- • ½ citroen, de rasp
- • 1 el zonnebloempitten
- • ½ el boter
- • 1 volle tl five spices kruidenmix
- • ¼ tl zout
- • ¼ tl kaneel
- • Optioneel: 1 el chiazaad
BEreidings wijze
- Avond van tevoren: meng de havermout met de 200ml yoghurt, de melk, 5 specerijen-poeder, (eventueel) het chiazaad en zout. Zet ca. 8 uur of de hele nacht afgedekt in de koelkast.
- Verdeel de overnight oats over 2 of 3 kommen en laat even op kamertemperatuur staan zodat de ergste kou eraf gaat.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes peer met de kaneel een paar minuten (niet te lang, de peer moet beetgaar blijven.
- Serveer de overnight oats met de stukjes peer en garneer met zonnebloempitten, 5 specerijen-poeder en citroenrasp.
Boodschappen lijst
- Chinese 5 kruiden
3,39 35 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
2,19 250 Gram
removeadd product to cart - Havermout
2,49 600 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
2,09 300 Gram
removeadd product to cart - Conference peren
2,99 600 Gram
removeadd product to cart - Gemalen kaneel
2,79 35 Gram
removeadd product to cart - Chiazaad
2,79 250 Gram
removeadd product to cart - Volle melk
1,99 1 Liter
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
3,79 800 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!