Ontbijt
Overnight oats met Griekse yoghurt en peer
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 307 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 ml yoghurt Griekse stijl + 2 el
- • 200 ml melk
- • 100 g havermout
- • 1 peer, in blokjes
- • ½ citroen, de rasp
- • 1 el zonnebloempitten
- • ½ el boter
- • 1 volle tl five spices kruidenmix
- • ¼ tl zout
- • ¼ tl kaneel
- • Optioneel: 1 el chiazaad
BEreidings wijze
- Avond van tevoren: meng de havermout met de 200ml yoghurt, de melk, 5 specerijen-poeder, (eventueel) het chiazaad en zout. Zet ca. 8 uur of de hele nacht afgedekt in de koelkast.
- Verdeel de overnight oats over 2 of 3 kommen en laat even op kamertemperatuur staan zodat de ergste kou eraf gaat.
- Verhit de boter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de blokjes peer met de kaneel een paar minuten (niet te lang, de peer moet beetgaar blijven.
- Serveer de overnight oats met de stukjes peer en garneer met zonnebloempitten, 5 specerijen-poeder en citroenrasp.
Boodschappen lijst
- Halfvolle melk
1,39 1 Liter
removeadd product to cart - Kaneel
4,49 40 Gram
removeadd product to cart - Zonnebloempitten
1,79 250 Gram
removeadd product to cart - Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
3,65 800 Gram
removeadd product to cart - Five spices kruidenmix
4,39 50 Gram
removeadd product to cart - Chiazaad
2,19 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!