Ovengeroosterde pompoen
Ovengeroosterde pompoen

Bijgerecht

Ovengeroosterde pompoen

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1 pompoen van ca. 1 kg, schoongemaakt en vruchtvlees in halve maantjes
scheutje olijfolie
takje verse rozemarijn (of tijm), naaldjes gehakt
optioneel:
versgeraspte nootmuskaat
zeezout en zwarte peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  2. Leg de pompoenplakjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met olijfolie. Bestrooi met zeezout en peper en verdeel de rozemarijn erover en ertussen. Rooster in circa 40 minuten goudbruin en gaar.
  3. Serveer in een mooie schaal en giet het bakvocht erover. Bestrooi naar smaak met nootmuskaat.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst