Hoofdgerecht
Ovenfriet van pastinaak en peen met sesammayonaise
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 grote of 3 kleine winterpenen geschrapt of Waspeen
- • 3 pastinaken geschrapt
- • 2 el olie
- • zout en peper
- • Voor de sesammayonaise:
- • 6 el mayonaise
- • 3 el sesamstrooisel(gomasio)
- • Paar druppels hot pepper sauce
- • Zout en peper naar smaak
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Snijd de winterpenen en pastinaken in de vorm van frites.
- Hussel de olie door de groentefrites en bestrooi ze met zout en peper.
- Spreid de frites uit op een bakblik met bakpapier en rooster in ca.15-25 minuten goudbruin en gaar.
- Roer ondertussen alle ingrediënten voor de sesammayonaise door elkaar. Serveer met de groentefrites. Wijntip Chimango Chardonnay: Deze wat tropische volle chardonnay combineert heerlijk met het licht zoete van de geroosterde winterpenen en pastinaken!
Boodschappen lijst
- Hete saus
2,79 140 ML
removeadd product to cart - Milde olijfolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart - Volle & romige mayonaise
3,49 490 Gram
removeadd product to cart - Gomasio
2,59 100 Gram
removeadd product to cart - Chardonnay
5,29 750 Ml
removeadd product to cart - Waspeen
1,69 1 kg
removeadd product to cart - Pastinaken
1,79 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!