Bijgerecht
Oosterse groentemarinade met Iki bier
- • Bijgerecht
 - • 4 personen
 - • 87 kcal / portie
 
Ingrediënten lijst
- • 330 ml Iki bier (groene thee gember of groene thee yuzu)
 - • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
 - • 1 cm gember, fijngehakt
 - • ½ rode peper, fijngehakt
 - • 4 el rietsuiker
 - • 3 el shoyu
 - • 2 el oestersaus (vegan alternatief: tamari of ketjap)
 - • 1 el sesamolie
 - • 1 tl chiliolie of chilivlokken
 
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten door elkaar in een schaal.
 - Leg de groenten minstens 4 uur in de marinade, liefst de hele nacht.
 - Gril of barbecue de groenten tot de gewenste gaarheid is bereikt. Laat voor het serveren 5 minuten rusten.
 
Boodschappen lijst
-  Chilivlokken
3,89 20 Gram
removeadd product to cart -  Bier groene thee-yuzu
3,09 33 cl
removeadd product to cart -  Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart -  Gember
1,49 100 Gram
removeadd product to cart -  Rietsuiker Fairtrade
3,99 1 kg
removeadd product to cart -  Shoyu milde sojasaus
4,89 250 Ml
removeadd product to cart -  Vegan oestersaus
3,39 250 Ml
removeadd product to cart -  Sesamolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart 
Tips
Voor ca. 1 kilo groenten, bijv. courgette, aubergine en paprika. Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!







