Omelet piperade
Omelet piperade

Lunch

Omelet piperade

  • Lunch
  • 4 personen
  • 355 kcal / portie

Ingrediënten lijst

2 rode puntpaprika’s, in reepjes
1 ui, in reepjes
2 el boter
6 eieren
100 ml melk
zout en peper
1 tl venkelzaad
handje bladpeterselie, fijngesneden

BEreidings wijze

  1. Bak de reepjes paprika en ui in de boter tot ze zacht zijn.
  2. Klop de eieren los met de melk en breng op smaak met zout en peper. Giet over het paprika-uimengsel.
  3. Bak de omelet rustig op laag vuur tot hij zacht van binnen is en lichtbruin van buiten. Vouw halverwege de baktijd om zodat je een halvemaanvorm krijgt.
  4. Bestrooi met extra zout en peper naar smaak en het venkelzaad. Garneer met peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer Wijntip: Elemental Sauvignon Blanc. Deze Sauvignon Blanc heeft uitbundige frisse geuren van limoen, perzik en groene paprika. De wijn heeft een verfrissende aanzet met in de afdronk wat tonen van paprika, die ook in het gerecht voorkomen