Ontbijt
Oeufs en cocotte
- • Ontbijt
- • 2 personen
- • 378 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 150 g paddenstoelenmix, in plakjes gesneden
- • 70 g pancetta (plakjes)
- • 2 eieren
- • 1 teen knoflook, geperst
- • 2 el Parmigiano Reggiano, geraspt + extra voor erover
- • 2 el slagroom
- • 2 el olie
- • 1 el bieslook, gehakt (garnering)
- • 1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
- • Zout & versgemalen peper
- • Ook nodig: 2 kleine ovenschaaltjes, ingezet
BEreidings wijze
- Verhit de oven voor op 200°C.
- Verhit een koekenpan zonder olie op laag vuur en bak hierin de pancetta rustig krokant. Haal uit de pan.
- Giet de olie in dezelfde pan en bak hierin de paddenstoelen tot ze goudbruin en zacht zijn. Voeg daarna de droge kruiden en de knoflook toe en bak nog een minuutje. Breng op smaak met zout en peper.
- Verdeel de paddenstoelen over de ingevette ovenschaaltjes. Breek in elk schaaltje een ei, schep er een lepel slagroom op en verdeel de Parmezaanse kaas erover.
- Zet de schaaltjes in de oven en bak ze ca. 12 minuten totdat het eiwit gestold is, maar de dooier nog zacht. Garneer met extra parmezaan en de bieslook en serveer met de pancetta.
Boodschappen lijst
- Paddenstoelenmix
2,99 150 Gram
removeadd product to cart - Pancetta
3,99 70 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Geraspte Parmigiano Reggiano
3,59 80 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Italiaanse kruiden
4,69 40 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2024.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!