Tussendoor
Noten quinoa chocolade repen
- • Tussendoor
- • 6 personen
Ingrediënten lijst
- • 250 g notenpasta
- • 100 g pure chocolade
- • 80 g rauwe pompoenpitten
- • 30 g gepofte quinoa
- • 25 g geraspte kokos
- • 10 zachte Medjoul dadels, ontpit
- • Handvol rauwe amandelen, grof gehakt
- • 2 el extra vierge kokosolie
- • 1 el verse gember, geraspt
- • Snufje zeezout
BEreidings wijze
- Smelt de kokosolie in een medium steelpan op laag vuur.
- Pureer de (ontpitte) dadels met een vork en voeg dit, samen met de notenpasta en de geraspte gember, aan de kokosolie toe.
- Roer het mengsel totdat er een samenhangend geheel ontstaat en verwarm dit een aantal minuten op laag vuur.
- Voeg de pompoenpitten, gepofte quinoa, gehakte amandelen & geraspte gember toe en meng.
- Proef het mengsel en breng het eventueel op smaak met wat zeezout.
- Bekleed een bakvorm (15 x 20 cm) met bakpapier en verdeel het beslag hierin. Gebruik je handpalm om het mengsel stevig & egaal aan te drukken in een rechthoek van ongeveer 2 cm hoog. Zet de bakvorm in de vriezer terwijl je de chocolade au-bain-marie smelt. Verdeel de gesmolten chocolade met een spatel gelijkmatig over het quinoa-dadel mengsel. Strooi de geraspte kokos over de chocolade laag en zet de bakvorm terug in de vriezer totdat het geheel koud en stevig is. Vervolgens is het gemakkelijk in repen te snijden. Bewaar de repen in de koelkast of (zelfs enkele maanden) in de vriezer.
Boodschappen lijst
- Gemengde notenpasta 4-mix
5,79 250 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
6,49 500 Ml
removeadd product to cart - Pure chocolade 75%
3,89 100 Gram
removeadd product to cart - RAW Amandelen
4,99 150 Gram
removeadd product to cart - Pompoenpitten
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Gepofte quinoa
2,59 75 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!