Noedels met groene groente, sesamtofu en tahindressing
Noedels met groene groente, sesamtofu en tahindressing

Hoofdgerecht

Noedels met groene groente, sesamtofu en tahindressing

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 711 kcal / portie

Ingrediënten lijst

200 g tofu, in blokjes
200 g spinazie, gewassen en gedroogd
150 g noedels (let op: zonder ei voor vegan)
100 g sperziebonen, panklaar gemaakt
75 g kiemgroenten, gewassen en gedroogd
1 courgette, in dunne plakjes of spiraal-gesneden
2 el sesamzaad
Scheutje sesamolie, om te wokken
DRESSING:
1 limoen, het sap
2 tl tahin
½ tl kaneel
Honing of agavesiroop naar smaak

BEreidings wijze

  1. Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel met koud water.
  2. Kook of stoom intussen ook de sperziebonen beetgaar, giet af en spoel met koud water.
  3. Wok de sperziebonen, spinazie en courgette kort in de sesamolie. Haal uit de pan.
  4. Schep de tofublokjes om met het geroosterde sesamzaad. (optioneel: bak ze eventueel even goudbruin in de pan van de groenten).
  5. Meng limoensap, tahin, honing (of suiker) en kaneel tot een dressing, voeg eventueel een beetje water toe om te verdunnen.
  6. Hussel de noedels met de tofu en de groene groenten en top met de kiemgroenten. Druppel er wat dressing over en serveer de rest er apart bij.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer