Hoofdgerecht
Noedels met groene groente, sesamtofu en tahindressing
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 711 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g tofu, in blokjes
- • 200 g spinazie, gewassen en gedroogd
- • 150 g noedels (let op: zonder ei voor vegan)
- • 100 g sperziebonen, panklaar gemaakt
- • 75 g kiemgroenten, gewassen en gedroogd
- • 1 courgette, in dunne plakjes of spiraal-gesneden
- • 2 el sesamzaad
- • Scheutje sesamolie, om te wokken
- • DRESSING:
- • 1 limoen, het sap
- • 2 tl tahin
- • ½ tl kaneel
- • Honing of agavesiroop naar smaak
BEreidings wijze
- Kook de noedels beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking, giet af en spoel met koud water.
- Kook of stoom intussen ook de sperziebonen beetgaar, giet af en spoel met koud water.
- Wok de sperziebonen, spinazie en courgette kort in de sesamolie. Haal uit de pan.
- Schep de tofublokjes om met het geroosterde sesamzaad. (optioneel: bak ze eventueel even goudbruin in de pan van de groenten).
- Meng limoensap, tahin, honing (of suiker) en kaneel tot een dressing, voeg eventueel een beetje water toe om te verdunnen.
- Hussel de noedels met de tofu en de groene groenten en top met de kiemgroenten. Druppel er wat dressing over en serveer de rest er apart bij.
Boodschappen lijst
- Gemalen kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart - Tahin zonder zout
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Tofu natuur
2,59 200 Gram
removeadd product to cart - Sesamolie
8,79 500 Ml
removeadd product to cart - Agavesiroop
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Gemengde kiemen
1,39 50 Gram
removeadd product to cart - Sesamzaad
2,09 200 Gram
removeadd product to cart - Spinazie
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Udon noedels
4,49 250 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
3,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 20 minuten Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!