Noedel burger
Noedel burger

Noedel burger

  • 2 personen

Ingrediënten lijst

150 gr noedels
2 bouillonblokjes
4 blaadjes sla
Tomatenketchup
Cheddar kaas (vegan)
Groente-kaas burger (of zelfgemaakte burgers)
4 eieren
Augurk
Ketchup

BEreidings wijze

  1. Verkruimel de bouillonblokjes in een pan water en kook de noedels gaar. Laat deze 15 minuten afkoelen en uitlekken in een vergiet.
  2. Kluts het ei los en meng de noedels met het ei. Verdeel de noedels over 4 ronde platte bakjes ter grote van een hamburgerbroodje. Dek af met stukje bakpapier. Druk (door bijvoorbeeld een glas) de noedels fijn om ze in een vorm te drukken. Laat vervolgens opstijven in de koelkast.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de noedelbroodjes goudbruin. Bak in de tussentijd ook de burgers en bak de laatste 2 eieren in een koekenpan.
  4. Is alles gaar? Dan kun je de burger gaan opbouwen. Begin met een noedelbroodje, de burger en top af naar smaak met sla, augurk, tomatenketchup, een gebakken eitje en een plak cheddar kaas. Als laatste de tweede helft van het noedelbroodje.
  5. Eventueel nog verder op smaak brengen met wat zout en peper.

Boodschappen lijst