No-bake choco-notenslice
No-bake choco-notenslice

Bakken

No-bake choco-notenslice

  • Bakken
  • 12 personen

Ingrediënten lijst

170 g pure chocolade
125 g + 35 g gemengde notenpasta
120 g poedersuiker
120 g roomboter speltbiscuits, fijngemalen
115 g boter, gesmolten
75 g witte chocolade
Ook nodig: bakvorm van ca. 20 x 20cm, ingevet en bekleed met bakpapier

BEreidings wijze

  1. Meng de gesmolten boter met de 125g notenpasta tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker in delen toe en meng tot alle suiker is opgenomen. Voeg dan in delen de fijngemalen koekjes toe en meng steeds door. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
  2. Breek de pure chocolade in een magnetronbestendig schaaltje en voeg de 35g notenpasta toe. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en alles goed is gemengd.
  3. Smelt de witte chocolade op dezelfde manier (maar zonder notenpasta) in de magnetron.
  4. Giet de pure chocolade over de koekbodem in de vorm en strijk glad. Verdeel hierover druppels witte chocolade en trek ze met een prikker door de donkere chocolade voor een marmereffect.
  5. Zet de vorm in de koelkast en laat zeker anderhalf uur uitharden.
  6. Snijd de plak in 12 blokjes. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025