Bakken
No-bake choco-notenslice
- • Bakken
- • 12 personen
Ingrediënten lijst
- • 170 g pure chocolade
- • 125 g + 35 g gemengde notenpasta
- • 120 g poedersuiker
- • 120 g roomboter speltbiscuits, fijngemalen
- • 115 g boter, gesmolten
- • 75 g witte chocolade
- • Ook nodig: bakvorm van ca. 20 x 20cm, ingevet en bekleed met bakpapier
BEreidings wijze
- Meng de gesmolten boter met de 125g notenpasta tot een glad mengsel. Voeg de poedersuiker in delen toe en meng tot alle suiker is opgenomen. Voeg dan in delen de fijngemalen koekjes toe en meng steeds door. Schep het mengsel in de bakvorm en druk goed aan.
- Breek de pure chocolade in een magnetronbestendig schaaltje en voeg de 35g notenpasta toe. Verwarm 30 seconden en roer dan door. Herhaal dit totdat de chocolade helemaal gesmolten is en alles goed is gemengd.
- Smelt de witte chocolade op dezelfde manier (maar zonder notenpasta) in de magnetron.
- Giet de pure chocolade over de koekbodem in de vorm en strijk glad. Verdeel hierover druppels witte chocolade en trek ze met een prikker door de donkere chocolade voor een marmereffect.
- Zet de vorm in de koelkast en laat zeker anderhalf uur uitharden.
- Snijd de plak in 12 blokjes. Bewaar in een luchtdichte bak in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Roomboter speltbiscuit
2,69 200 Gram
removeadd product to cart - Pure chocolade 80%
4,69 100 Gram
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,69 250 Gram
removeadd product to cart - Gemengde notenpasta
8,79 330 Gram
removeadd product to cart - Witte chocolade vanille
3,49 80 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2025
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!