Nasi met een frisse komkommersalade
Nasi met een frisse komkommersalade

Hoofdgerecht

Nasi met een frisse komkommersalade

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

400 g kipfilet, in blokjes
300 g rijst
1 pakket bami/nasi groenten
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en in boogjes
3 el sojasaus
3 el azijn
2 el zoete ketjap manis
1 el olijfolie
1 tl suiker
1 tl sambal
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Kook de rijst gaar volgens de instructie op de verpakking.
  2. Roerbak ondertussen de kip in wat olijfolie. Voeg vervolgens de nasigroenten toe.
  3. Voeg ketjap, sojasaus en sambal toe.
  4. Meng het kip-groenten-mengsel door de rijst.
  5. Los de suiker op in de azijn.
  6. Meng de komkommer met azijn en suiker. Breng op smaak met zout en peper.
  7. Serveer de nasi en met de komkommersalade.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Herfst