Soep
Mosterdsoep met sinaasappel
- • Soep
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml koude groentebouillon
- • 250 ml room of melk
- • 35 gram bloem
- • 35 gram boter
- • 1 sinaasappel, het sap
- • 1 teentje knoflook, kleingesneden
- • 2 eetl. grove mosterd
BEreidings wijze
- Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar (niet bruin) worden.
- Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon is vermengd en het mengsel glad is. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en breng dan aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken, haal van het vuur en zeef de soep.
- Zet de soep terug op het vuur en roer er het sinaasappelsap, beide mosterdsoorten en de room (of melk) door. Verwarm de soep goed door en serveer.
Boodschappen lijst
- Tarwebloem
2,49 1 kg
removeadd product to cart - Gezouten roomboter
3,29 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Spelt cuisine
1,39 200 ML
removeadd product to cart - Perssinaasappels
3,49 1 kg
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes
1,89 8 stuk
removeadd product to cart - Grove mosterd
2,29 170 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bron: Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!