Mosterdsoep met sinaasappel
Mosterdsoep met sinaasappel

Soep

Mosterdsoep met sinaasappel

  • Soep
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

750 ml koude groentebouillon
250 ml room of melk
35 gram bloem
35 gram boter
1 sinaasappel, het sap
1 teentje knoflook, kleingesneden
2 eetl. grove mosterd

BEreidings wijze

  1. Smelt de boter in een pan en fruit hierin de knoflook. Roer de bloem erdoor en laat zachtjes al roerend gaar (niet bruin) worden.
  2. Voeg een flinke scheut bouillon toe en roer tot de bloem met de bouillon is vermengd en het mengsel glad is. Ga zo door tot alle bouillon is opgenomen en breng dan aan de kook. Laat enkele minuten doorkoken, haal van het vuur en zeef de soep.
  3. Zet de soep terug op het vuur en roer er het sinaasappelsap, beide mosterdsoorten en de room (of melk) door. Verwarm de soep goed door en serveer.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter