Voorgerecht
Mini-strudels met rode bietjes en feta
- • Voorgerecht
- • 4 personen
- • 315 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 200 g gekookte rode biet, in kleine blokjes
- • 75 g (vegan) Griekse kaas of feta
- • ½ rol bladerdeeg (koelvers)
- • ½ rode ui, gesnipperd
- • 1 ei + 2 el water OF 3 el plantaardige drink
- • 1 el rozemarijn
- • Zout & versgemalen peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Meng de bietenblokjes met de rode ui, feta en de rozemarijn en breng op smaak met zout en peper.
- Rol het deeg uit en snijd het in 8 vierkantjes van 10 x 10 cm. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Schep op elk plakje, iets onder het midden, 1 eetlepel bietenvulling. Vouw de pakketjes dubbel en druk de zijkanten goed dicht met behulp van een vork en een klein beetje water.
- Bestrijk de strudels met plantaardige drink of roer het ei los met 2 eetlepels water en een snuf zout en bestrijk hiermee de deegpakketjes. Kerf met een mes de bovenkanten schuin in - als garnering - en bak de mini-strudels goudbruin en krokant in ca. 20-30 minuten.
Boodschappen lijst
- Gekookte rode bieten
1,69 500 Gram
removeadd product to cart - Plantaardig alternatief voor Griekse kaas
4,89 200 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Haverdrink
2,29 1 Liter
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2022.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!