Mini loempia's met chutney
Mini loempia's met chutney

Hoofdgerecht

Mini loempia's met chutney

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 Soto mini loempia's
300 g tomaten
verse gember
1 el rozijnen
chilipoeder
½ teentje knoflook
olie
zout en peper
Aziatische kruiden
wijnazijn
rietsuiker

BEreidings wijze

  1. Laat rozijnen weken in heet water. Verhit 1 eetlepel olie in een steelpan, rooster 1 grote mespunt van Aziatische kruiden gedurende ongeveer 1 minuut, blus af met 4 eetlepels witte wijnazijn en kook gedurende ½ minuut. Blancheer tomaten, schil en voeg ruw toe. snijd de verse gember fijn en voeg deze ook toe. Pers in knoflook en breng op smaak met chilipoeder, hele rietsuiker en zout. Laat ongeveer 20 minuten sudderen op matig vuur en roer af en toe. Voeg gedroogde rozijnen toe en laat 10 min. Staan. om te koken op een milde temperatuur. Breng op smaak met hele rietsuiker en geniet met SOTO loempia's

Boodschappen lijst

Tips

Bron: SOTO