Hoofdgerecht
Mexicaanse wraps
- • Hoofdgerecht
- • 1 persoon
Ingrediënten lijst
- • WRAPS:
- • 75 g speltbloem
- • 1 el. verse koriander, fijngehakt
- • Snuf zout
- • Olijfolie
- • GUACAMOLE:
- • 1 avocado
- • 1 teentje knoflook
- • ½ limoen, het sap
- • ¼ rode ui
- • Zout
- • VULLING:
- • 50 g maïs
- • 50 g kidneybonen
- • 50 g komkommer
- • 6 cherrytomaatjes
- • 1 el verse koriander, fijngesneden
BEreidings wijze
- Begin met het maken van de wraps. Doe de speltbloem met 150 ml water, het zout en de koriander in de kom. Gebruik redelijk wat zout, anders worden de wraps flauw van smaak.
- Mix het met een mixer tot een glad beslag. Giet een scheutje olijfolie in een kleine pan en voeg ¼ van het beslag toe. Zorg dat het beslag goed verdeeld is over de pan en bak langzaam op middelhoog vuur net zoals een pannenkoek. Zorg dat beide zijden goudbruin gekleurd zijn. Maak op deze manier vier wraps van het beslag.
- Snijd de ui en knoflook fijn en zet een klein beetje ui apart, dit kun je later gebruiken als topping. Doe de avocado in een kom en voeg limoensap en zout toe. Pureer dit met een staafmixer tot een smeuïge massa en roer daarna de gesnipperde ui en knoflook door het mengsel.
- Snijd de komkommer in dunne plakken en halveer de cherrytomaten. Smeer op elke wrap een dikke laag guacamole en vul ze met mais, kidneybonen, komkommer, cherrytomaatjes, ui en verse koriander. Smakelijk!
Boodschappen lijst
- Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart - Speltbloem
3,99 1 kg
removeadd product to cart - Limoenen
1,99 200 Gram
removeadd product to cart - Avocado
2,99 2 stuks
removeadd product to cart - Rode uien
1,99 500 Gram
removeadd product to cart - Komkommer
1,79 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Cherrytomaatjes
2,29 250 Gram
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!