Hoofdgerecht
Mexicaanse tortillataart met kidneybonen en prei
- • Hoofdgerecht
- • 0
Ingrediënten lijst
- • 1 Roma tomaat
- • 1 prei
- • 200 g kidneybonen
- • 200 g maïs
- • 2 uien
- • 2 teentjes knoflook
- • 4 tortilla wraps
- • 75 g geraspte kaas
- • 100 g zure room
- • 2 tl paprikapoeder
- • 1 el bakolie
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Was de tomaat en prei. Spoel de kidneybonen en maïs af onder de kraan in een vergiet. Pel en snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Snijd de tomaat in blokjes en de prei in ringen.
- Verhit bakolie in een pan. Fruit de ui en knoflook. Voeg na 3 minuten de prei toe en bak nog 2 minuten mee, totdat de prei zacht is. Voeg vervolgens de tomaten, maïs en kidneybonen toe. Breng op smaak met paprikapoeder.
- Bak de tortillawraps een voor een krokant in een droge bakpan. Bekleed een springvorm met bakpapier. Leg een tortilla op de bodem. Schep een laagje bonenmengsel op de tortilla en bestrooi met een beetje geraspte kaas. Dek het af met een tortilla en herhaal de stap. Eindig met een laagje bonenmengsel en bestrooi dit met de overgebleven geraspte kaas.
- Plaats de tortillataart nog 10 minuten in de voorverwarmde oven, totdat de kaas gesmolten is.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!