Mexicaanse taco's
Mexicaanse taco's

Hoofdgerecht

Mexicaanse taco's

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

4 tacoschelpen
2 aubergines, in blokjes van 2x2 cm
2 tomaten, in blokjes van 2x2 cm
2 tenen knoflook, fijngesneden
1 bakje Johnny Dutch Mexicaanse balletjes met kruidenpasta
1 rode ui, in ringen gesneden
1 verse rode peper, dun gesneden en zaadjes verwijderd
1 perssinaasappel, het sap
1 handje verse koriander, fijngehakt
1 handje ananasstukjes
1 el azijn
1 el appelciderazijn
1 tl kaneel

BEreidings wijze

  1. Leg de blokjes aubergine op een bord en bestrooi deze met een beetje zout.
  2. Doe de knoflook, de blokjes tomaat, de helft van de ui, het sinaasappelsap, de chilipeper, azijnen en kaneel in een blender. Voeg de kruidenpasta die bij de Mexicaanse balletjes toe (laat 1 el over) en blend tot een gladde massa.
  3. Verhit 1 el (zonnebloem)olie in een aparte pan of hapjespan, voeg de overige kruidenpasta toe en bak hierin gedurende 3-5 minuten op middelhoog vuur de Mexicaanse balletjes rondom. Leg de balletjes apart.
  4. Bak aansluitend de aubergineblokjes tot deze gaar zijn. Voeg vervolgende de marinade toe.
  5. Bak de taco schelpen 10 minuten in de oven op 180 graden. Vul de taco's met de groenten en de balletjes.
  6. Knijp de limoen uit en besprenkel de taco's met wat sap. Garneer met fijngehakte koriander, de overige ui en de ananasstukjes. Buen provecho!

Boodschappen lijst

  • product
    Tacoschelpen

    3,79 150 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Aubergine

    3,49 2 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Trostomaten

    3,49 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Witte knoflook

    1,59 100 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode uien

    2,59 500 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Rode peper

    1,29 45 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Ananas

    3,99 1 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Gemalen kaneel

    2,89 35 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept is afkomstig van Johnny Dutch.