Salade
Mexicaanse bonensalade
- • Salade
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 340 g maïs (potje), afgegoten
- • 200 g gedroogde kidneybonen, ca. 12 uur geweekt
- • 1 rijpe avocado
- • 1 rode peper, zaadlijsten eruit en fijngehakt
- • DRESSING:
- • 8 el olijfolie
- • 4 el honing
- • 1 limoen, rasp + sap
- • 1 bosje koriander, de blaadjes
BEreidings wijze
- Giet het weekwater van de kidneybonen weg, spoel de bonen af en zet ze op met vers water. Laat ze in ca. 45 minuten tot 1 uur gaarkoken*. Giet af en laat afkoelen.
- Meng alle dressingingrediënten met de staafmixer door elkaar in een hoge beker. Proef en stel de smaak eventueel bij; het moet kruidig, zoet en zuur tegelijk zijn.
- Doe de maïs, kidneybonen en rode peper in een slakom. Schil de avocado en snijd in blokjes. Voeg toe aan de salade. Giet de dressing eroverheen en schep alles voorzichtig door elkaar. Garneer met koriander.
Boodschappen lijst
- Rode nierbonen
3,89 500 Gram
removeadd product to cart - Jonge maïs
1,99 340 Gram
removeadd product to cart - Avocado
3,98 2 stuks
removeadd product to cart - Frappato
11,49 75 cl
removeadd product to cart - Heidehoning
13,39 350 Gram
removeadd product to cart
Tips
* Het is belangrijk dat kidneybonen minimaal 10 minuten van de gaartijd flink koken om de natuurlijke gifstoffen die erin voorkomen onschadelijk te maken. Dit geldt alleen voor gedroogde bonen. Dit gerecht komt uit Lekker Weten Winter Wijntip! Drink bij een bonensalade liefst een niet al te zware rode wijn, wel eentje met lekker veel fris rood fruit, frisheid en niet teveel tannine! Zoals deze Frappato uit het warme Sicilië die verrassend elegant is.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!