Hoofdgerecht
Mediterraan vispannetje
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 400 ml visbouillon of visfond
- • 350 g witte bonen (pot), afgespoeld en uitgelekt
- • 300 g visfilet, in blokjes
- • 1 rode paprika, in blokjes
- • 1 stevige tomaat, zaadlijsten verwijderd en in blokjes
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 el olijfolie
- • 1 el zwarte olijven zonder pit, in stukjes
- • 1 el tomatenpuree
- • 1 el verse oregano, fijngehakt
- • KNOLSELDERIJPUREE
- • 500 g aardappelen, geschild en in stukken
- • 1 teentje knoflook, uitgeperst
- • ½ knolselderij, geschild en in blokjes
- • 2 el olie
- • Zout & peper
- • GESMOORDE WITLOF
- • 2 stronkjes witlof, in lengte gehalveerd
- • 2 el olijfolie
- • 1 el sojasaus
BEreidings wijze
- Verhit de olie in een pan en bak de ui glazig. Voeg paprika, tomaat, olijven en tomatenpuree toe en bak 1 minuut mee.
- Roer de visbouillon/fond erdoor en laat 2 minuten trekken op heel laag vuur.
- Schep de vis, bonen en oregano erdoor en laat 5 minuten garen. Meteen serveren.
- KNOLSELDERIJPUREE: Kook de knolselderij en aardappels samen gaar.
- Giet af en stamp fijn met de knoflook, olie, peper en zout. Maal er extra peper over.
- GESMOORDE WITLOF: Verwarm de olijfolie en roer de sojasaus erdoorheen.
- Leg de witlof op de snijkant in de pan en smoor tot deze gaar is.
Boodschappen lijst
-  Zwarte olijven3,19 125 Gram removeadd product to cart
-  Witte bonen1,99 350 Gram removeadd product to cart
-  Shoyu milde sojasaus4,89 250 Ml removeadd product to cart
-  Witte knoflook1,99 100 Gram removeadd product to cart
-  Romatomaten3,49 500 Gram removeadd product to cart
-  Visfumet4,29 240 ml removeadd product to cart
-  Witlof4,99 500 Gram removeadd product to cart
-  Gele uien2,59 1 kg removeadd product to cart
-  Tomatenpuree1,29 70 Gram removeadd product to cart
-  Kabeljauwhaasfilet12,53 270 Gram removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Winter 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!











