Marokkaanse stoofpot met sperziebonen en pompoen
Marokkaanse stoofpot met sperziebonen en pompoen

Hoofdgerecht

Marokkaanse stoofpot met sperziebonen en pompoen

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 268 kcal / portie

Ingrediënten lijst

750 ml groentebouillon
350 g pompoenblokjes
150 g sperziebonen, schoongemaakt
8 dadels, grof gesneden
3 tenen knoflook, in dunne plakjes
2 rode uien, in stukjes
2 tomaten, gesneden
1 courgette, in stukjes
1 citroen, gehalveerd
2 el ras el hanout
2 el witte amandelen
2 el olijfolie
Klein handje koriander (of peterselie), gehakt
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Verhit in een ruime (gietijzeren) braadpan de olijfolie en fruit de rode ui en knoflook glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak ca. 1 minuut al roerend mee.
  2. Doe de sperziebonen, dadels, pompoenblokjes, amandelen, courgette, citroen, tomaten en bouillon erbij en laat het, met de deksel erop, rustig stoven. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe door. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.
  3. Haal na ca. 50 minuten (of als de groenten bijna gaar zijn) het deksel eraf en laat het overtollige vocht verdampen. Bestrooi met koriander of peterselie.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.