Hoofdgerecht
Marokkaanse stoofpot met sperziebonen en pompoen
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 268 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 750 ml groentebouillon
- • 350 g pompoenblokjes
- • 150 g sperziebonen, schoongemaakt
- • 8 dadels, grof gesneden
- • 3 tenen knoflook, in dunne plakjes
- • 2 rode uien, in stukjes
- • 2 tomaten, gesneden
- • 1 courgette, in stukjes
- • 1 citroen, gehalveerd
- • 2 el ras el hanout
- • 2 el witte amandelen
- • 2 el olijfolie
- • Klein handje koriander (of peterselie), gehakt
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Verhit in een ruime (gietijzeren) braadpan de olijfolie en fruit de rode ui en knoflook glazig. Voeg de ras el hanout toe en bak ca. 1 minuut al roerend mee.
- Doe de sperziebonen, dadels, pompoenblokjes, amandelen, courgette, citroen, tomaten en bouillon erbij en laat het, met de deksel erop, rustig stoven. Breng op smaak met zout en peper en roer af en toe door. Voeg wat extra water toe als het te droog wordt.
- Haal na ca. 50 minuten (of als de groenten bijna gaar zijn) het deksel eraf en laat het overtollige vocht verdampen. Bestrooi met koriander of peterselie.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Butternut pompoenblokjes
2,59 350 Gram
removeadd product to cart - Geblancheerde amandelen
4,99 200 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Trostomaten
2,99 500 Gram
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
4,39 45 Gram
removeadd product to cart - Sperziebonen
2,99 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Herfst 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!