Sauzen & dressings
Marinade met thee
- • Sauzen & dressings
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 2 zakjes gemberthee
- • 1 citroen, het sap + schil van een halve
- • 100 ml sojasaus
BEreidings wijze
- Voeg hetgeen dat je gaat marineren toe aan een steelpan (hier is kipfilet gebruikt, maar je kan ook tofu of een andere plantaardige variatie naar keuze gebruiken). Voeg daar de sojasaus, het citroensap en de citroen rasp toe. Roer even goed door elkaar, waarna je de twee theezakjes toevoegt aan het pannetje. Giet daar 300 ml water bovenop en breng aan de kook.
- Laat inkoken (5 – 10 minuten, afhankelijk van de gekozen eiwitbron) en giet vervolgens af. Maak nu het bord op met de gemarineerde kip, tofu, of ieder ander gekozen product.
- Je kan ook voor bijv. tempeh kiezen, maar deze dien je dan niet te koken. Gebruik alle producten voor de marinade en voeg in plaats van 3 dl water 1 dl water toe. Kook alle ingrediënten goed in, zodat de smaken goed met elkaar vermengd zijn. Laat het residu afkoelen en voeg hier de tempeh aan toe. Laat minimaal 3 uur staan, tot alle smaken ingetrokken zijn. Bak of frituur vervolgens de gemarineerde tempeh.
Boodschappen lijst
- Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Gemberthee
3,49 20 builtjes
removeadd product to cart
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!