Mango-yoghurttaart
Mango-yoghurttaart

Bakken

Mango-yoghurttaart

  • Bakken
  • 10 personen

Ingrediënten lijst

BODEM:
200 g speltbiscuits
100 g roomboter
VULLING:
500 g mango yoghurt
250 ml slagroom
50 g suiker
4 blaadjes agar agar
½ limoen, de rasp
TOPPING:
1 mango, geschild, ontpit en gepureerd
2 blaadjes agar agar
OOK NODIG: springvorm van 22 cm doorsnee

BEreidings wijze

  1. Maal de biscuits fijn tot kruimels. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en meng met de biscuitkruim. Verdeel over de met bakpapier beklede springvorm. Druk de bodem goed aan en zet opzij in de koelkast.
  2. Klop de slagroom met de suiker op tot de slagroom lobbig is. Week intussen de agar agar voor de vulling en de topping in koud water tot de blaadjes zacht zijn (ca. 10 minuten).
  3. Knijp de agar agar voor de vulling uit en verwarm met een par eetlepels yoghurt in een pannetje totdat het is opgelost. Haal van het vuur en meng met de rest van de yoghurt. Spatel de slagroom en limoenrasp door de yoghurt en verdeel dit over de biscuitbodem.
  4. Knijp de agar agar voor de topping uit en verwarm samen met de mangopuree in een pannetje tot het is opgelost. Verdeel theelepels van dit mengsel over de taart en swirl met een mes hier doorheen voor een marmer effect.
  5. Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van Laitois. Toe aan variatie? Vervang de mango yoghurt eens door stracciatella-, frambozen- of blauwe bessenyoghurt.