Bakken
Mango-yoghurttaart
- • Bakken
- • 10 personen
Ingrediënten lijst
- • BODEM:
- • 200 g speltbiscuits
- • 100 g roomboter
- • VULLING:
- • 500 g mango yoghurt
- • 250 ml slagroom
- • 50 g suiker
- • 4 blaadjes agar agar
- • ½ limoen, de rasp
- • TOPPING:
- • 1 mango, geschild, ontpit en gepureerd
- • 2 blaadjes agar agar
- • OOK NODIG: springvorm van 22 cm doorsnee
BEreidings wijze
- Maal de biscuits fijn tot kruimels. Smelt de roomboter in een pannetje op laag vuur. Haal van het vuur en meng met de biscuitkruim. Verdeel over de met bakpapier beklede springvorm. Druk de bodem goed aan en zet opzij in de koelkast.
- Klop de slagroom met de suiker op tot de slagroom lobbig is. Week intussen de agar agar voor de vulling en de topping in koud water tot de blaadjes zacht zijn (ca. 10 minuten).
- Knijp de agar agar voor de vulling uit en verwarm met een par eetlepels yoghurt in een pannetje totdat het is opgelost. Haal van het vuur en meng met de rest van de yoghurt. Spatel de slagroom en limoenrasp door de yoghurt en verdeel dit over de biscuitbodem.
- Knijp de agar agar voor de topping uit en verwarm samen met de mangopuree in een pannetje tot het is opgelost. Verdeel theelepels van dit mengsel over de taart en swirl met een mes hier doorheen voor een marmer effect.
- Laat minimaal 3 uur opstijven in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Kristalsuiker
3,19 750 Gram
removeadd product to cart - Slagroom
3,79 250 Ml
removeadd product to cart - Agar Agar blaadjes
2,89 2.5 Gram
removeadd product to cart - Roomboter speltbiscuit
2,49 200 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt mango
2,65 500 Gram
removeadd product to cart - Mango
2,99 1 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig van Laitois. Toe aan variatie? Vervang de mango yoghurt eens door stracciatella-, frambozen- of blauwe bessenyoghurt.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!