Bakken
Maïskoekjes met mangochutney
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • KOEKJES:
- • 340 g maïs, uitgelekt
- • 200 ml melk
- • 100 g tarwebloem
- • 1 ei
- • 1 el olie om in te bakken
- • Zout & peper
- • MANGOCHUTNEY:
- • 1 stevige mango, in kleine blokjes
- • 1 rode peper, zaadjes eruit en fijngesneden
- • 1 cm verse gember, geraspt
- • 1 el verse munt, in fijne reepjes
- • 1 tl zout
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Meng alle ingrediënten voor de mangochutney in een kom. Laat minimaal 30 minuten staan zodat de smaken goed op elkaar kunnen inwerken.
- Zeef ondertussen de bloem in een kom en roer het ei erdoor. Voeg al roerend, scheutje voor scheutje, de melk toe. Breng het beslag op smaak met peper en zout en roer er de maïskorrels door. Laat 30 minuten rusten.
- Verhit een beetje bakvet in een pan met antiaanbaklaag. Schep met behulp van twee lepels kleine hoopjes maïsbeslag in de pan en bak hiervan goudbruine koekjes (circa 3 minuten per kant). Serveer de maïskoekjes met de mangochutney.
Boodschappen lijst
- Jonge maïs
1,89 340 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Mango
2,99 1 stuks
removeadd product to cart - Rode peper
1,29 45 Gram
removeadd product to cart - Munt in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,99 100 Gram
removeadd product to cart - Halfvolle melk
1,59 1 Liter
removeadd product to cart - Tarwebloem
2,59 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Voor 12 maïskoekjes Bron: Lekker Weten Herfst
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!