Mais-posteleinkoekjes
Mais-posteleinkoekjes

Bijgerecht

Mais-posteleinkoekjes

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

2 el maismeel
2 eieren (voor vegan; vervang door een halve rijpe banaan)
2 el fijngehakte koriander
1 pot mais (340 g), uitgelekt
100 g winterpostelein, gewassen, gedroogd en fijngesneden+ extra handvol blaadjes voor erbij
Olie om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Meng het maismeel met de eieren of banaan en de koriander in de keukenmachine.
  2. Voeg de mais en de postelein toe en pulseer tot de maïskorrels grof gehakt zijn. Voeg eventueel wat extra maismeel toe als het mengsel te nat is.
  3. Zet de koekenpan op het vuur en vet in met olie. Bak hierin, in porties, hoopjes van 2 tot 3 eetlepels van het maismengsel tot ze goudbruin zijn. (± 3 minuten per kant). Houd warm. Serveer met extra postelein.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept is afkomstig van de Lekker Weten Winter