Mais-posteleinkoekjes
Mais-posteleinkoekjes

Bijgerecht

Mais-posteleinkoekjes

  • Bijgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

340 g mais (pot), uitgelekt
100 g winterpostelein, gewassen, gedroogd & fijngesneden + extra voor erbij
2 eieren
2 el maismeel
2 el fijngehakte koriander
Scheutje olie, om in te bakken

BEreidings wijze

  1. Meng het maismeel met de eieren of banaan en de koriander in de keukenmachine.
  2. Voeg de mais en de postelein toe en pulseer tot de maïskorrels grof gehakt zijn. Voeg eventueel wat extra maismeel toe als het mengsel te nat is.
  3. Zet de koekenpan op het vuur en vet in met olie. Bak hierin, in porties, hoopjes van 2 tot 3 eetlepels van het maismengsel tot ze goudbruin zijn. (± 3 minuten per kant). Houd warm. Serveer met extra postelein.

Boodschappen lijst

  • product
    Maismeel

    2,69 350 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,19 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Jonge maïs

    1,99 340 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Liever vegan? Vervang de eieren door een halve rijpe banaan. Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.