Bakken
Macarons van amandelmeel
- • Bakken
- • 4 personen
Ingrediënten lijst
- • 300 g kristalsuiker
- • 150 g amandelmeel
- • 50 g bietensap
- • 4 eiwitten
- • Pure chocoladepasta, voor de vulling
- • Ook nodig: kookthermometer
BEreidings wijze
- Meng de helft van de suiker en het amandelmeel door elkaar.
- Doe het bietensap en de rest van de suiker in een steelpannetje, zet op het vuur en verwarm tot 118°C (gebruik de kookthermometer).
- Klop de helft van het eiwit op tot pieken. Voeg de warme suikerstroop toe aan het eiwit en klop door. Laat afkoelen tot 50°C.
- Giet de rest van het eiwit ongeklopt bij het amandel-suikermengsel. Meng dit door het roze opgeklopte eiwitmengsel.
- Spuit mooie rondjes van de macaronmix op een beklede bakplaat of siliconenmatje. Laat 1 uur drogen.
- Verwarm de oven voor op 150°C.
- Bak de macarons ca. 12 minuten. Laat ze daarna afkoelen.
- Besmeer de macarons met chocoladepasta en sandwich ze samen. Bewaar in de koelkast, maar eet op kamertemperatuur.
Boodschappen lijst
- Rode bietensap melkzuur
1,79 200 Ml
removeadd product to cart - Pure chocoladepasta
4,99 270 Gram
removeadd product to cart - Amandelmeel
4,79 200 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Lente.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!