Bijgerecht
Lupinefocaccia met olijven
- • Bijgerecht
- • 4 personen
- • 798 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 600 g patentbloem
- • 100 g lupinemeel
- • 15 g droge gist
- • 6 el olijfolie
- • 4 el olijven, fijngehakt
- • 2 el rozemarijn, fijngehakt
- • 2 tl grof zeezout
BEreidings wijze
- Doe het lupinemeel, patentbloem en 1 tl grof zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak.
- Giet in een andere kom 500 ml lauwwarm water en 2 el van de olijfolie. Doe de gist bij het water en roer totdat het is opgelost.
- Zet de keukenmachine aan op de laagste stand en voeg langzaam het gistmengsel toe aan het meel; kneed het deeg nog 10 minuten door en meng er daarna de gehakte olijven en de rozemarijn door. Laat 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg er plat op. Prik met je vingers gaten in het deeg en duw het plat. Strooi er 1 tl grof zout over.
- Bak de focaccia in ca. 25 minuten af. Haal uit de oven en plaats op een rooster, druppel er de 4 eetlepels olijfolie over.
Boodschappen lijst
- Zeezout grof
1,53 1 kg
removeadd product to cart - Zwarte olijven
3,19 125 Gram
removeadd product to cart - Patentbloem
2,29 500 Gram
removeadd product to cart - Lupinemeel
3,49 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 1 uur rijstijd). Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!