Lupinefocaccia met olijven
Lupinefocaccia met olijven

Bijgerecht

Lupinefocaccia met olijven

  • Bijgerecht
  • 4 personen
  • 798 kcal / portie

Ingrediënten lijst

lupinemeel 100 g
patentbloem 600 g
grof zeezout 2 theel
water 500 ml, lauwwarm
olijfolie 6 eetl
droge gist 15 g
olijven 4 eetl, fijngehakt
rozemarijn 2 eetl, fijngehakt

BEreidings wijze

  1. Doe het lupinemeel, patentbloem en 1 theelepel grof zout in de kom van een keukenmachine met deeghaak.
  2. Giet in een andere kom het water en 2 eetlepels van de olijfolie. Doe de gist bij het water en roer totdat het is opgelost.
  3. Zet de keukenmachine aan op de laagste stand en voeg langzaam het gistmengsel toe aan het meel; kneed het deeg nog 10 minuten door en meng er daarna de gehakte olijven en de rozemarijn door. Laat 1 uur rijzen onder een vochtige theedoek.
  4. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg het deeg er plat op. Prik met je vingers gaten in het deeg en duw het plat. Strooi er 1 theelepel grof zout over.
  6. Bak de focaccia in ca. 25 minuten af. Haal uit de oven en plaats op een rooster, druppel er de 4 eetlepels olijfolie over.

Boodschappen lijst

Tips

Bereidingstijd: 30 minuten (+ 1 uur rijstijd) Bron: Lekker Weten Zomer