Hoofdgerecht
Lupine-groentespiesjes met tzatziki
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 776 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 240 g mediterrane lupineballetjes
- • 1 rode paprika, in stukjes
- • 1 courgette, in halve maantjes
- • 1 el olijfolie
- • Zout & peper
- • Ook nodig: satéprikkers, even geweekt in water
- • TZATZIKI:
- • 500 ml Yoghurt Griekse stijl (10%) of plantaardige variatie op Griekse stijl
- • 15 g dille
- • 2 tenen knoflook, uitgeperst
- • 1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees geraspt
- • 1 tl extra vierge olijfolie
- • 1 el witte wijnazijn
- • Zwarte peper, versgemalen
BEreidings wijze
- Meng voor de tzatziki een mespunt zout door de geraspte komkommer. Schep in een zeef en laat ca. 5 minuten uitlekken. Duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
- Meng de komkommerrasp in een kom met de knoflook, dille, Griekse yoghurt, witte wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de lupineballetjes en de groenten in een kom en meng de olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper. Rijg de balletjes en de groenten om en om aan satéprikkers en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
- Bak de spiesjes in de oven in ca. 20-25 minuten gaar en serveer met de tzatziki.
Boodschappen lijst
- Komkommer
1,69 1 stuks
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Witte wijnazijn
2,89 500 Ml
removeadd product to cart - Mediterrane lupineballetjes
4,40 240 Gram
removeadd product to cart - Yoghurt Griekse stijl
2,35 500 Gram
removeadd product to cart - Paprika mix
4,59 3 stuks
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!