Lupine-groentespiesjes met tzatziki
Lupine-groentespiesjes met tzatziki

Hoofdgerecht

Lupine-groentespiesjes met tzatziki

  • Hoofdgerecht
  • 2 personen
  • 776 kcal / portie

Ingrediënten lijst

240 g mediterrane lupineballetjes
1 rode paprika, in stukjes
1 courgette, in halve maantjes
1 el olijfolie
Zout & peper
Ook nodig: satéprikkers, even geweekt in water
TZATZIKI:
500 ml Yoghurt Griekse stijl (10%) of plantaardige variatie op Griekse stijl
15 g dille
2 tenen knoflook, uitgeperst
1 komkommer, zaadlijsten verwijderd en vruchtvlees geraspt
1 tl extra vierge olijfolie
1 el witte wijnazijn
Zwarte peper, versgemalen

BEreidings wijze

  1. Meng voor de tzatziki een mespunt zout door de geraspte komkommer. Schep in een zeef en laat ca. 5 minuten uitlekken. Duw er met een lepel zoveel mogelijk vocht uit.
  2. Meng de komkommerrasp in een kom met de knoflook, dille, Griekse yoghurt, witte wijnazijn en 1 eetlepel olijfolie. Breng op smaak met peper en eventueel nog een beetje zout.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C.
  4. Leg de lupineballetjes en de groenten in een kom en meng de olijfolie erdoor. Bestrooi met zout en peper. Rijg de balletjes en de groenten om en om aan satéprikkers en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  5. Bak de spiesjes in de oven in ca. 20-25 minuten gaar en serveer met de tzatziki.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2025!