Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta
Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta

Hoofdgerecht

Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

500 g volkoren rijstmix
350 g linzen (pot), uitgelekt
250 ml groentebouillon
25 g feta, verkruimeld
5 gedroogde pruimen, in dunne reepjes
2 uien, gesnipperd met knoflookpoeder
½ limoen, rasp en sap
2 el rozijnen
½ tl gedroogde munt
Paar blaadjes verse munt
Olie om in te bakken
Zout & peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de uien met het knoflookpoeder glazig in een beetje olie.
  2. Bereid de Volkoren rijstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bouillon, de linzen, pruimen en rozijnen toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer in 2 kommen met de verkruimelde feta erover en garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Winter.