Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta
Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta

Hoofdgerecht

Linzenschotel met pruimen, rozijnen en feta

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen

Ingrediënten lijst

1/2 theel gedroogde munt
rasp en sap van 1/2 limoen
zout en peper
2 uien gesnipperd knoflookpoeder naar smaak (Seven Oak)
olie om in te bakken
1 zakje Volkoren rijstmix
250 ml groentebouillon (van een blokje)
1 pot linzen (350g) uitgelekt
5 gedroogde pruimen, in dunne reepjes
2 eetl rozijnen
paar blaadjes munt
25 g feta, verkruimeld
zout en peper

BEreidings wijze

  1. Fruit de uien met het knoflookpoeder glazig in een beetje olie.
  2. Bereid de Volkoren rijstmix volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de bouillon, de linzen, pruimen en rozijnen toe en warm goed door. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Serveer in 2 kommen met de verkruimelde feta erover en garneer met munt.

Boodschappen lijst

Tips

Bron: Lekker Weten Winter