Salade
Linzensalade met sugar snaps en edamame
- • Salade
- • 4 personen
- • 246 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 2 l groentebouillon
- • 200 g dupuis linzen
- • 200 g broccoli, in roosjes
- • 140 g sugar snaps
- • 140 g edamame (diepvries)
- • 1 rode peper, zaadlijsten verwijderd en fijngehakt
- • DRESSING:
- • 40 ml shoyu
- • 3 cm gember, geschild en geraspt
- • 1 citroen, het sap
- • 1 teentje knoflook, fijngehakt
- • 2 el geroosterde sesamolie
- • 1 el honing of ahornsiroop
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Breng de bouillon aan de kook en kook de linzen hierin in ca. 15 minuten beetgaar. Giet ze af en doe in een kom.
- Breng in een andere pan gezouten water aan de kook en blancheer hierin de broccoli 1 minuut. Voeg de edamame en sugar snaps toe en blancheer alles nog 1 minuut. Giet af en spoel direct na onder koud water. Laat goed uitlekken en voeg toe aan de kom met de linzen. Bestrooi met de rode peper.
- Mix alle ingrediënten voor de dressing door elkaar, breng op smaak met peper en zout. Giet de dressing over de linzen en groenten en meng goed door.
Boodschappen lijst
- Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Geroosterde sesamolie
6,99 250 Ml
removeadd product to cart - Broccoli
2,79 400 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
4,59 250 Ml
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Groentebouillonblokjes gistvrij
1,49 6 stuks
removeadd product to cart - Donkergroene linzen
3,49 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!