Hoofdgerecht
Linzencurry met naanbrood
- • Hoofdgerecht
- • 2 personen
- • 868 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 400 g linzen (blik of pot)
- • 200 g gerookte tofu
- • 200 ml kokosmelk
- • 50 ml sojasaus
- • 2 teentjes knoflook, geperst
- • 1 ui, gesnipperd
- • 1 cm gember, geraspt
- • ½ rode peper, geperst
- • 5 el olie
- • 1 el tikka masala currypasta
- • Klein handje munt, kleingesneden
- • Zout & peper
- • Naanbrood voor erbij
BEreidings wijze
- Verhit in een wok 3 eetlepels olie en bak hierin de tofu in ca. 10 minuten rondom bruin. Laat uitlekken op keukenpapier en schep in een grote schaal. Giet de sojasaus erover en laat zo staan.
- Verhit de rest van de olie in de wok en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de rode peper, gember en currypasta toe en laat 5 minuten meebakken. Roer de kokosmelk erdoor.
- Schep de linzen en de tofu erbij en breng op smaak met peper en zout. Laat in ca. 5 minuten, al omscheppend, warm worden.
- Bestrooi de curry met munt en serveer met naanbrood.
Boodschappen lijst
- Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Gerookte tofu
3,99 200 Gram
removeadd product to cart - Shoyu milde sojasaus
7,69 500 Ml
removeadd product to cart - Gele uien
2,29 1 kg
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gember
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Linzen
1,99 360 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Lente
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!