Linzenburger met rozijnen en Harissa
Linzenburger met rozijnen en Harissa

Lunch

Linzenburger met rozijnen en Harissa

  • Lunch
  • 4 personen
  • 343 kcal / portie

Ingrediënten lijst

160 g gedroogde groene linzen
60 g pijnboompitten
60 g havermout
50 g rozijnen
2 eieren
2 tl harissakruiden
Zout & peper
Olie om in te bakken
Optioneel: broodjes, sla, tomaat, ui en groene kruiden

BEreidings wijze

  1. Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
  2. Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
  3. Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met sla, ui, tomaat en kruiden.

Boodschappen lijst

  • product
    Sultana rozijnen

    3,19 250 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Eieren

    3,49 6 stuks

    remove
    add product to cart
  • product
    Pijnboompitten

    4,79 80 Gram

    remove
    add product to cart
  • product
    Groene linzen

    2,69 500 Gram

    Uit assortiment

  • product
    Havermout

    1,99 600 Gram

    remove
    add product to cart

Tips

Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter