Lunch
Linzenburger met rozijnen en Harissa
- • Lunch
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 160 g gedroogde groene linzen
- • 60 g pijnboompitten
- • 60 g havermout
- • 50 g rozijnen
- • 2 eieren
- • 2 tl harissakruiden
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
- • Optioneel: broodjes, sla, tomaat, ui en groene kruiden
BEreidings wijze
- Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met sla, ui, tomaat en kruiden.
Boodschappen lijst
- Sultana rozijnen
2,69 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,19 6 stuks
removeadd product to cart - Pijnboompitten
6,19 80 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
3,29 500 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!