Lunch
Linzenburger met rozijnen en Harissa
- • Lunch
- • 4 personen
- • 343 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 160 g gedroogde groene linzen
- • 60 g pijnboompitten
- • 60 g havermout
- • 50 g rozijnen
- • 2 eieren
- • 2 tl harissakruiden
- • Zout & peper
- • Olie om in te bakken
- • Optioneel: broodjes, sla, tomaat, ui en groene kruiden
BEreidings wijze
- Kook de linzen gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Meng de warme linzen, havermout, harissakruiden, rozijnen, pijnboompitten en eieren in de keukenmachine tot een grove puree. Breng op smaak met peper en eventueel zout en laat 5 minuten afkoelen. Vorm er met natte handen 4 burgers van.
- Verhit wat olie in een koekenpan en bak de burgers in ca. 4 minuten per kant mooi bruin; let op dat ze niet verbranden. Serveer op broodjes met sla, ui, tomaat en kruiden.
Boodschappen lijst
- Sultana rozijnen
3,19 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,49 6 stuks
removeadd product to cart - Pijnboompitten
4,79 80 Gram
removeadd product to cart - Groene linzen
2,69 500 Gram
Uit assortiment
- Havermout
1,99 600 Gram
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit de Lekker Weten Winter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!