Lunch
Linzen met geroosterde biet en venkel
- • Lunch
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • SALADE:
- • 2 rode en 2 gele bieten, geschild (of 4 rode)
- • 1 grote venkel
- • 1 rode ui
- • 80 g dupuis linzen (een nacht geweekt)
- • Half bosje peterselie
- • Paar takjes tijm
- • Kokosolie of milde olijfolie
- • Zeezout & zwarte peper
- • DRESSING:
- • 3 el vers citroensap
- • 2 el witte tahin
- • 2 el extra vierge olijfolie
- • 1 el rauwe honing
- • ½ bosje peterselie, fijngehakt
- • ½-1 teentje knoflook, geperst
- • Zout & (cayenne)peper
BEreidings wijze
- Verwarm de oven op 200℃.
- Snijd de venkel, de (geschilde) bieten en de rode ui in even grote partjes en doe ze in een ovenschaal of een (met bakpapier beklede) bakplaat.
- Besprenkel de groenten met olie, tijm en zeezout & zwarte peper en meng goed door elkaar.
- Rooster de groenten ongeveer 40 tot 60 minuten (afhankelijk van je voorkeur en oven) tot ze gaar en knapperig zijn.
- Meng de (uitgelekte en afgespoelde) linzen, de geroosterde groenten en de gehakte peterselie door elkaar.
- Maak de tahin dressing door alle ingrediënten te mengen met 125 ml water.
- Breng het gerecht op smaak met zeezout, peper & tahin dressing. Overgebleven dressing kun je een aantal dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.
Boodschappen lijst
- Rode bieten
1,59 500 Gram
removeadd product to cart - Donkergroene linzen
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Citroenen
3,45 500 Gram
removeadd product to cart - Venkel
2,69 450 Gram
removeadd product to cart - Extra vierge olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Witte tahin
4,59 250 Gram
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Bloemenhoning knijpfles
5,69 250 Gram
removeadd product to cart
Tips
Kook de linzen in gezouten water of bouillon voor extra smaak. Dit gerecht is ook super lekker met wat zachte geitenkaas!
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!