Linzen met geroosterde biet en venkel
Linzen met geroosterde biet en venkel

Lunch

Linzen met geroosterde biet en venkel

  • Lunch
  • 2 personen

Ingrediënten lijst

SALADE:
2 rode en 2 gele bieten, geschild (of 4 rode)
1 grote venkel
1 rode ui
80 g dupuis linzen (een nacht geweekt)
Half bosje peterselie
Paar takjes tijm
Kokosolie of milde olijfolie
Zeezout & zwarte peper
DRESSING:
3 el vers citroensap
2 el witte tahin
2 el extra vierge olijfolie
1 el rauwe honing
½ bosje peterselie, fijngehakt
½-1 teentje knoflook, geperst
Zout & (cayenne)peper

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven op 200℃.
  2. Snijd de venkel, de (geschilde) bieten en de rode ui in even grote partjes en doe ze in een ovenschaal of een (met bakpapier beklede) bakplaat.
  3. Besprenkel de groenten met olie, tijm en zeezout & zwarte peper en meng goed door elkaar.
  4. Rooster de groenten ongeveer 40 tot 60 minuten (afhankelijk van je voorkeur en oven) tot ze gaar en knapperig zijn.
  5. Meng de (uitgelekte en afgespoelde) linzen, de geroosterde groenten en de gehakte peterselie door elkaar.
  6. Maak de tahin dressing door alle ingrediënten te mengen met 125 ml water.
  7. Breng het gerecht op smaak met zeezout, peper & tahin dressing. Overgebleven dressing kun je een aantal dagen, goed afgesloten, in de koelkast bewaren.

Boodschappen lijst

Tips

Kook de linzen in gezouten water of bouillon voor extra smaak. Dit gerecht is ook super lekker met wat zachte geitenkaas!