Dessert
Limoenkwarktaart met speculaasbodem en bessen
- • Dessert
- • 8 personen
- • 258 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • SPECULAASBODEM:
- • 300 g speculaas
- • 150 g grasboter, gesmolten
- • VULLING:
- • 1 l volle kwark
- • 125 ml slagroom
- • 125 g rode bessen
- • 100 g poedersuiker
- • 7 gelatineblaadjes, in koud water laten weken
- • 2 limoenen, rasp & sap
- • 1 el kokosrasp, licht geroosterd
- • Ook nodig: springvorm
BEreidings wijze
- Verkruimel de speculaas en meng de gesmolten boter erdoor. Stort het mengsel in de springvorm en druk goed aan.
- Sla de slagroom half stijf met de poedersuiker.
- Verwarm het sap van de limoenen. Knijp de gelatineblaadjes goed uit en los op in het hete sap. Meng door de kwark en spatel er vervolgens de slagroom en de limoenrasp door.
- Schep de vulling op de speculaasbodem in de springvorm. Laat opstijven in de koelkast.
- Garneer de taart met rode bessen en geroosterde kokos.
Boodschappen lijst
- Kokosrasp
2,99 200 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten grasboter
5,69 250 Gram
removeadd product to cart - Volle kwark
5,39 800 Gram
removeadd product to cart - Speculaas
2,39 150 Gram
removeadd product to cart
Tips
Wijntip! Heaven on Earth, doordat het gerecht met heeft, gaat hier ook een zoete wijn bij. de speculaas gaat hand in hand met de Heaven on Earth, terwijl de limoen voor de frisheid zorgt. Dit recept komt uit de Lekker Weten zomer
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!