Hoofdgerecht
Libanese kipschotel met mango en noten
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 356 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 g kipfilet
- • 190 g gegrilde paprika (pot)
- • 50 g gedroogde mango
- • 50 g cashewnoten
- • 5 grote trostomaten
- • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
- • 1 rode ui, gesnipperd
- • 2 el kokosolie
- • Flinke snuf cayennepeper
- • Zout & peper
BEreidings wijze
- Snijd de gedroogde mango in stukjes.
- Verhit de kokosolie in een pan. Fruit daarin de gesnipperde ui en de knoflook met de cayennepeper op laag vuur, laat vijf minuten bakken. Draai dan het vuur hoger en bak de kipfilet in stukjes mee.
- Snijd de gegrilde paprika klein, voeg toe aan het vlees. Giet het vocht uit de pot er ook bij. Snijd de tomaten in stukken en doe ze erbij. Draai het vuur laag.
- Voeg de mango toe. Kijk of er genoeg vocht in de pan zit, want het vlees moet onder staan. Laat dat pruttelen.
- Schep de stoofschotel door. Proef of er zout of peper nodig is.
- Bestrooi met geroosterde cashewnoten, serveer met basmatirijst.
Boodschappen lijst
- Mango
5,99 250 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,49 250 Ml
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,59 100 Gram
removeadd product to cart - Gemalen cayennepeper
5,59 40 Gram
removeadd product to cart - Rode uien
1,79 500 Gram
removeadd product to cart - Kipfilet
9,15 200 Gram
removeadd product to cart
Tips
Suikervrij recept van Miss Natural
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!