Salade
Lauwwarme salade van bulgur met abrikozen
- • Salade
- • 4 personen
- • 202 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 500 ml groentebouillon
- • 75 g bulgur
- • 6 gedroogde abrikozen, in stukjes
- • 2 nectarines, in stukjes
- • 2 rode uien, in partjes
- • 1 courgette, in blokjes van 2x2
- • 1 aubergine, in blokjes van 2x2
- • 2 el pijnboompitten, geroosterd
- • 2 el ras el hanout
- • 2 el olijfolie
- • Flinke handvol peterselie, fijngehakt
- • Klein handje koriander, fijngehakt
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Breng de groentebouillon aan de kook en kook hierin de bulgur gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Meng intussen de groenten met de olijfolie en ras el hanout en spreid uit over een beklede bakplaat. Rooster alles in ca. 15-20 minuten gaar in de oven.
- Meng de warme groenten door de bulgur en laat even uitdampen.
- Hussel de overige ingrediënten erdoor en serveer.
Boodschappen lijst
- Groentebouillonblokjes zoutarm
1,79 6 stuks
removeadd product to cart - Volkoren bulghur
2,19 400 Gram
removeadd product to cart - Abrikozen
4,99 250 Gram
removeadd product to cart - Gele uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Courgette
3,49 2 stuks
removeadd product to cart - Aubergine
4,79 2 stuks
removeadd product to cart - Pijnboompitten
5,79 100 Gram
removeadd product to cart - Ras el hanout kruidenmix
4,39 45 Gram
removeadd product to cart - Milde olijfolie
7,99 500 Ml
removeadd product to cart - Nectarines
5,99 4 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept is afkomstig uit de Lekker Weten Zomer 2021
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!