Laagjestaart van wintergroenten met sinaasappel-wortelsaus
Laagjestaart van wintergroenten met sinaasappel-wortelsaus

Hoofdgerecht

Laagjestaart van wintergroenten met sinaasappel-wortelsaus

  • Hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 456 kcal / portie

Ingrediënten lijst

300 ml sinaasappelsap
300 ml wortelsap
200 ml kookroom naar keuze
75 g veldsla
70 g boter
3 eieren
2 gele wortels, gewassen
2 paarse wortels, gewassen
2 winterpeen, gewassen
1 koolraap, geschild
Zout & peper
Ook nodig: cakevorm van 28 cm, bekleed met bakpapier en blindbakknikkers of gedroogde peulvruchten
Optioneel: mandoline

BEreidings wijze

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de eieren en kookroom samen in een schenkkannetje en breng goed op smaak met zout en peper.
  2. Schaaf met behulp van een mandoline (of gebruik een scherp mes) de wortel en koolraap in dunne plakjes (1 à 2 cm). Leg de plakjes in de beklede cakevorm en schenk er per drie lagen een klein beetje eiermengsel over. Herhaal tot alles op is. Leg er daarna een stuk bakpapier op. Leg daarom de blinkbakknikkers en bak zo ca. 60 minuten in de oven.
  3. Laat de marbré ca. 30 minuten afkoelen, haal uit de vorm en snijd er mooie dikke plakken van.
  4. Giet het wortelsap en het sinaasappelsap in een pan, voeg een snuf zout toe en laat inkoken tot ca. 200 ml. Haal daarna van het vuur en roer er langzaam, met behulp van een garde, blokje voor blokje de boter door totdat de saus bindt.
  5. Verdeel de plakken marbré over 4 borden en schep er de wortel-sinaasappelsaus bij en over. Garneer met veldsla.

Boodschappen lijst

Tips

Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.