Hoofdgerecht
Laagjestaart van wintergroenten met sinaasappel-wortelsaus
- • Hoofdgerecht
- • 4 personen
- • 456 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 300 ml sinaasappelsap
- • 300 ml wortelsap
- • 200 ml kookroom naar keuze
- • 75 g veldsla
- • 70 g boter
- • 3 eieren
- • 2 gele wortels, gewassen
- • 2 paarse wortels, gewassen
- • 2 winterpeen, gewassen
- • 1 koolraap, geschild
- • Zout & peper
- • Ook nodig: cakevorm van 28 cm, bekleed met bakpapier en blindbakknikkers of gedroogde peulvruchten
- • Optioneel: mandoline
BEreidings wijze
- Verwarm de oven voor op 160°C. Meng de eieren en kookroom samen in een schenkkannetje en breng goed op smaak met zout en peper.
- Schaaf met behulp van een mandoline (of gebruik een scherp mes) de wortel en koolraap in dunne plakjes (1 à 2 cm). Leg de plakjes in de beklede cakevorm en schenk er per drie lagen een klein beetje eiermengsel over. Herhaal tot alles op is. Leg er daarna een stuk bakpapier op. Leg daarom de blinkbakknikkers en bak zo ca. 60 minuten in de oven.
- Laat de marbré ca. 30 minuten afkoelen, haal uit de vorm en snijd er mooie dikke plakken van.
- Giet het wortelsap en het sinaasappelsap in een pan, voeg een snuf zout toe en laat inkoken tot ca. 200 ml. Haal daarna van het vuur en roer er langzaam, met behulp van een garde, blokje voor blokje de boter door totdat de saus bindt.
- Verdeel de plakken marbré over 4 borden en schep er de wortel-sinaasappelsaus bij en over. Garneer met veldsla.
Boodschappen lijst
- Winterpeen
2,79 1 kg
removeadd product to cart - Sinaasappelsap
4,99 700 Ml
removeadd product to cart - Wortelsap
2,99 700 Ml
removeadd product to cart - Soja Cuisine
1,49 200 Ml
removeadd product to cart - Veldsla
2,29 75 Gram
removeadd product to cart - Ongezouten roomboter
4,10 250 Gram
removeadd product to cart - Eieren
3,29 6 stuks
removeadd product to cart
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Feest 2021.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!