Bakken
Kwarktompoucen met aardbeien
- • Bakken
- • 6 personen
- • 299 kcal / portie
Ingrediënten lijst
- • 250 g volle kwark
- • 125 g aardbeien, in partjes
- • 100 ml slagroom
- • 25 g poedersuiker
- • 2 blaadjes gelatine of agar agar, geweekt in koud water
- • 1 rol vers bladerdeeg
- • 2 el pistachenoten, grof gehakt
- • ¼ tl gemalen vanille
BEreidings wijze
- Verwarm de oven op 200°C.
- Leg het bladerdeeg op een met bakpapier beklede bakplaat en prik er flink veel gaatjes in met een vork. Bak de plak vervolgens in 20 minuten goudbruin en krokant. Druk eventuele bobbels voorzichtig plat en laat daarna helemaal afkoelen.
- Verwarm ondertussen voorzichtig de gelatine met aanhangend water (dus niet droog knijpen) op laag vuur en laat smelten. Meng de gelatine met een garde snel door de kwark met de helft van de poedersuiker.
- Klop de slagroom met de andere helft van de poedersuiker lobbig. Spatel rustig door de kwark. Laat het mengsel opstijven in de koelkast.
- Snijd het bladerdeeg in 12 gelijke rechthoeken. Besmeer 6 ervan met de helft van het kwarkmengsel (of gebruik een spuitzak). Leg de andere 6 plakken bladerdeeg erop en versier met de rest van de kwark, aardbeien en de gehakte pistachenoten.
Boodschappen lijst
- Volle kwark
3,49 500 Gram
removeadd product to cart - Boeren slagroom
2,39 200 ml
removeadd product to cart - Poedersuiker
2,99 125 Gram
removeadd product to cart - Agar Agar blaadjes
2,89 2.5 Gram
removeadd product to cart - Bladerdeeg
3,89 320 Gram
removeadd product to cart - Pistachenoten
9,49 150 Gram
removeadd product to cart - Gemalen vanille
3,69 5 Gram
removeadd product to cart - Aardbeien
4,59 250 Gram
Uit assortiment
Tips
Dit recept komt uit Lekker Weten Zomer 2023.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!