Bakken
Kwarktaart van amandel en blauwe bessen
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 500 ml plantaardige variatie op yoghurt amandel
- • 125 g blauwe bessen
- • 115 g havermuesli
- • 35 g kikkererwtenchips zeezout
- • 6 blaadjes gelatine
- • 1 vanillestokje, het merg
- • 3 el honing
- • 3 el gesmolten kokosolie
- • 1 el kaneel
BEreidings wijze
- Week de blaadjes gelatine in koud water.
- Maak intussen de bodem door de havermuesli en de chips in de keukenmachine fijn te malen. Er mogen nog best wat grove stukjes in blijven zitten. Meng de kaneel en de gesmolten kokosolie erdoor. Druk dit ‘deeg’ uit op de bodem van een 18-20 cm taartvorm.
- Verwarm de honing met 2 el water en los hier de gelatine in op. Laat even afkoelen, en meng de gelatine dan met de amandel 'yoghurt'. Voeg het vanillemerg toe.
- Stort de vulling op de bodem. Versier met de blauwe bessen en laat 4 uur opstijven in de koelkast.
Boodschappen lijst
- Bourbon vanillestokjes
7,99 2 stuks
removeadd product to cart - Amandel naturel
3,79 350 Gram
removeadd product to cart - Blauwe bessen
3,59 125 Gram
removeadd product to cart - Vloeibare bloemenhoning
4,39 450 Gram
removeadd product to cart - Extra virgin kokosolie
7,49 500 Ml
removeadd product to cart - Gelatine
2,19 12 stuks
removeadd product to cart - Havermuesli
5,19 750 Gram
removeadd product to cart - Gemalen Ceylon kaneel
2,89 35 Gram
removeadd product to cart
Tips
Nodig: Keukenmachine Springvorm (18-20 cm), licht ingevet en bodem bekleed met bakpapier.
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!