Kwarktaart van amandel en blauwe bessen
Kwarktaart van amandel en blauwe bessen

Bakken

Kwarktaart van amandel en blauwe bessen

  • Bakken
  • 8 personen

Ingrediënten lijst

500 ml plantaardige variatie op yoghurt amandel
125 g blauwe bessen
115 g havermuesli
35 g kikkererwtenchips zeezout
6 blaadjes gelatine
1 vanillestokje, het merg
3 el honing
3 el gesmolten kokosolie
1 el kaneel

BEreidings wijze

  1. Week de blaadjes gelatine in koud water.
  2. Maak intussen de bodem door de havermuesli en de chips in de keukenmachine fijn te malen. Er mogen nog best wat grove stukjes in blijven zitten. Meng de kaneel en de gesmolten kokosolie erdoor. Druk dit ‘deeg’ uit op de bodem van een 18-20 cm taartvorm.
  3. Verwarm de honing met 2 el water en los hier de gelatine in op. Laat even afkoelen, en meng de gelatine dan met de amandel 'yoghurt'. Voeg het vanillemerg toe.
  4. Stort de vulling op de bodem. Versier met de blauwe bessen en laat 4 uur opstijven in de koelkast.

Boodschappen lijst

Tips

Nodig: Keukenmachine Springvorm (18-20 cm), licht ingevet en bodem bekleed met bakpapier.