Bakken
Kwarktaart met witte chocolade
- • Bakken
 - • 8 personen
 
Ingrediënten lijst
- • 750 ml plantaardige variatie op yoghurt
 - • 250 g aardbeien
 - • 200 g (vegan) witte chocolade
 - • 200 g granola noten & pitten
 - • 6 g agar agar
 - • 5 el kokosolie, gesmolten
 - • 2 el ahornsiroop
 - • ½ tl vanillepoeder
 - • Ook nodig: springvorm van 18-20 cm
 
BEreidings wijze
- Vermaal de granola in een keukenmachine en roer het gesmolten kokosolie en de ahoornsiroop er doorheen.
 - Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de granola hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
 - Smelt de chocolade au bain-marie met de agar agar. Zorg dat je continue blijft roeren en laat het geheel 4-5 minuten koken zodat je de agar agar activeert. Zet de chocolade opzij om af te koelen.
 - Meng het vanillepoeder met de plantaardige variatie op yoghurt.
 - Meng wanneer de chocolade op kamertemperatuur is deze door de yoghurt. Doe dit in gedeeltes, want als de chocolade te snel afkoelt, krijg je klontjes.
 - Giet het mengsel op de bodem en zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
 - Decoreer met aardbeien, een beetje granola en geschaafde witte chocolade.
 
Boodschappen lijst
-  Vanillepoeder
12,19 10 Gram
removeadd product to cart -  Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart -  Agar-agar
2,99 12 Gram
removeadd product to cart -  Granola noten & pitten
5,69 375 Gram
removeadd product to cart -  Vegan witte chocoladereep
4,89 100 Gram
removeadd product to cart -  Geurloze kokosolie
5,99 500 Ml
removeadd product to cart 
Tips
Afkomstig uit de campagne Terug naar beter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!





