Bakken
Kwarktaart met witte chocolade
- • Bakken
- • 8 personen
Ingrediënten lijst
- • 750 ml plantaardige variatie op yoghurt
- • 250 g aardbeien
- • 200 g (vegan) witte chocolade
- • 200 g granola noten & pitten
- • 6 g agar agar
- • 5 el kokosolie, gesmolten
- • 2 el ahornsiroop
- • ½ tl vanillepoeder
- • Ook nodig: springvorm van 18-20 cm
BEreidings wijze
- Vermaal de granola in een keukenmachine en roer het gesmolten kokosolie en de ahoornsiroop er doorheen.
- Bekleed de springvorm met een vel bakpapier en verdeel de granola hier overheen. Druk stevig plat met een lepel en zet koud in de koelkast of vriezer.
- Smelt de chocolade au bain-marie met de agar agar. Zorg dat je continue blijft roeren en laat het geheel 4-5 minuten koken zodat je de agar agar activeert. Zet de chocolade opzij om af te koelen.
- Meng het vanillepoeder met de plantaardige variatie op yoghurt.
- Meng wanneer de chocolade op kamertemperatuur is deze door de yoghurt. Doe dit in gedeeltes, want als de chocolade te snel afkoelt, krijg je klontjes.
- Giet het mengsel op de bodem en zet minimaal 5 uur in de koelkast om op te stijven.
- Decoreer met aardbeien, een beetje granola en geschaafde witte chocolade.
Boodschappen lijst
- Vanillepoeder
12,79 10 Gram
removeadd product to cart - Soja naturel
1,99 350 Gram
removeadd product to cart - Ahornsiroop A-graad
6,79 250 Ml
removeadd product to cart - Agar-agar
2,99 12 Gram
removeadd product to cart - Granola noten & pitten
5,69 375 Gram
removeadd product to cart - Vegan witte chocoladereep
3,89 100 Gram
removeadd product to cart - Geurloze kokosolie
4,99 500 Ml
removeadd product to cart
Tips
Afkomstig uit de campagne Terug naar beter
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!