Soep
Kruidige pompoensoep
- • Soep
- • 2 personen
Ingrediënten lijst
- • 1 pompoen, gewassen en in stukken gesneden
- • 3 teentjes knoflook
- • 2 uien, in ringen
- • 5 takjes tijm
- • 4 blaadjes salie
- • 2 takjes rozemarijn
- • 2 el kokosolie
- • Zeezout & peper
BEreidings wijze
- Verhit een grote pan op het vuur.
- Voeg kokosolie toe en fruit hierin de uien glazig.
- Voeg de kruiden, de knoflook en de pompoen toe.
- Laat even mee bakken.
- Voeg dan zoveel water toe dat de pompoen net onder staat.
- Maal wat peper in de soep en voeg wat zout toe.
- Kook de pompoen gaar in 15-20 min. of totdat de schil zacht is.
- Pureer een deel van de soep en bepaal de dikte door naar eigen inzicht te verdunnen met water.
- Proef en breng zo nodig verder op smaak met zout en peper.
Boodschappen lijst
- Kokosolie geurloos
4,49 250 ML
removeadd product to cart - Witte knoflook
1,49 100 Gram
removeadd product to cart - Tijm in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Rozemarijn in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Uien
2,59 1 kg
removeadd product to cart - Salie in schaaltje
1,99 15 Gram
removeadd product to cart - Keltisch zeezout
2,49 1 kg
removeadd product to cart
Tips
Bron: Oersterk
Feedback
Heb je opmerkingen of suggesties op dit recept. Laat het ons weten!